Niūrios prognozės pasitvirtino - Ebolos virusas JAV jau plinta

Kalbos, kad Ebola nėra tokia pavojinga, mat plinta tik tiesioginio kontakto metu per skysčius, bliūkšta. JAV patvirtntas antrasis šio viruso atvejis – skelbiama, kad užsikrėtė Thomasą Duncaną slaugęs medicinos darbuotojas. Th.Duncanas Ebola užsikrėtė dar Liberijoje, o pirmuosius simptomus pajuto atvykęs į JAV. Čia, net ir gydomas eksperimetiniais vaistais vyras neišgyveno.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 12, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 3:57 PM

Amerikiečiai dar neseniai gyrėsi, kad jų civilizuotoje ir gerą sveikatos priežiūrą turinčioje šalyje užsikrėsti Ebola būtų sunku. Tačiau panašu, kad mirtino viruso grėsmė buvo neįvertinta. Preliminarūs testai parodė, kad tas sveikatos apsaugos darbuotojas, kuris penktadienį vakare pranešė apie nedidelį karščiavimą ir buvo izoliuotas, užsikrėtė Ebolos virusu. Skelbiama, kad kol kas neįvardytas medicinos darbuotojas padėjo slaugyti Th.Duncaną, vėliau mirusį nuo Ebolos viruso sukeltų komplikacijų.

„Žinojome, kad antras atvejis galėtų būti realybė ir rengėmės šiai galimybei“, – sakė dr.Davidas Lakey, Teksaso valstijos sveikatos apsaugos departamento komisaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.