Ispanija: įtarimai dėl užsikrėtimo Ebola nepasitvirtino

Ispanijos medicinos ekspertai

Ispanijos vyriausybė ketvirtadienio popietę paskelbė nepaprastąją padėtį Madrido Barachaso Adolfo Suareso oro uoste.<br>Reuters nuotr.
Ispanijos vyriausybė ketvirtadienio popietę paskelbė nepaprastąją padėtį Madrido Barachaso Adolfo Suareso oro uoste.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-17 11:37, atnaujinta 2018-01-26 22:46

Ispanijos vyriausybė ketvirtadienio popietę paskelbė nepaprastąją padėtį Madrido Barachaso Adolfo Suareso oro uoste dėl įtarimų, kad iš Paryžiaus į Madridą atskridęs keleivis gali būti užsikrėtęs Ebolos virusu. Keleivis skundėsi galvos skausmu ir pakilusia temperatūra. Gydytojams atlikus keleiviui kraujo tyrimą dėl Ebolos infekcijos, tyrimo rezultatai buvo neigiami.

Kitas, su slauge Teresa Romero, užsikrėtusia Ebolos karštine, kontaktavęs pacientas, taip pat pakilus temperatūrai buvo izoliuotas. Vis dėlto, atlikus pirminį tyrimą, įtarimai buvo paneigti. Per 72 val. šiems pacientams bus atliktas antrasis kraujo tyrimas.

Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, Ebola jau pareikalavo per 4 tūkst. 400 žmonių gyvybių. Kaip pranešama, 2015 metų vasarą bus galima tikėtis vakcinos nuo šios ligos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.