B. Obama optimistiškai vertina Ebolos padėtį JAV

Prezidentas Barackas Obama išreiškė atsargų optimizmą dėl Ebolos viruso

B. Obamos teigimu, panašu, kad daugumai vienintelės Ebolos karštinės aukos Amerikoje artimųjų pavojus negresia.<br>AP nuotr.
B. Obamos teigimu, panašu, kad daugumai vienintelės Ebolos karštinės aukos Amerikoje artimųjų pavojus negresia.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-23 12:56, atnaujinta 2018-01-24 23:42

B. Obamos teigimu, panašu, kad daugumai vienintelės Ebolos karštinės aukos Amerikoje artimųjų pavojus negresia. Prezidentas taip pat pažymėjo, jog Liberijoje, labiausiai epidemijos kamuojamoje Vakarų Afrikos šalyje, jau pastebimi „nedideli pažangos ženklai“.

Prezidentas B. Obama tai pareiškė trečiadienį po susitikimo su naujos JAV sudarytos komandos atsakui į Ebolos epidemiją vadovu Tonu Kleinu. B. Obama sakė, kad nuo hemoraginės karštinės mirusio Thomas Duncanas artimiesiems Teksase nebetaikomas karantinas. Be kita ko, dviejų T. Dankaną gydžiusių ir virusu užsikrėtusių medicinos darbuotojų būklė gerėja.

Trečiadienį JAV įsigaliojo naujos taisyklės, pagal kurias keleiviai iš trijų Ebolos epidemijos apimtų Vakarų Afrikos šalių privalo atvykti į vieną iš penkių oro uostų. Nuo šiol keleiviai iš Siera Leonės, Liberijos ir Gvinėjos turi atvykti į Čikagos O'Haros, Atlantos, Vašingtono ar į vieną iš Niujorko tarptautinių oro uostų, kur jiems bus atliktas sugriežtintas patikrinimas.

Naujausiais duomenimis, Ebolos karštinės aukų skaičius nuo praėjusios savaitės Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) paskelbtos ataskaitos išaugo iki 4 tūkst. 877.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.