Ukrainos prezidentas uždaro valstybines įstaigas šalies rytuose

Ukrainos prezidentas Petro

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka šeštadienį paskelbė įsaką, kuriuo nurodoma visoms valstybinėms įstaigoms pasitraukti iš separatistų kontroliuojamų šalies rytų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka šeštadienį paskelbė įsaką, kuriuo nurodoma visoms valstybinėms įstaigoms pasitraukti iš separatistų kontroliuojamų šalies rytų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2014, 3:23 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:39 AM

P.Porošenka įsakė savo ministrų kabinetui pasirūpinti, kad per savaitę „liautųsi valstybinių įstaigų, institucijų ir organizacijų veikla tose teritorijose, kur vykdomos antiteroristinės operacijos“, sakoma įsake.

Įsakas taikomas mokykloms, ligoninėms, pagalbos tarnyboms, sakė naujienų agentūrai AFP vienas saugumo pareigūnų.

„Tai lemiamas žingsnis, žaidimai baigėsi, -pridūrė jis. - Visos struktūros, finansuojamos valstybės, bus išvestos iš ten. Ukraina nebefinansuos jų. Tai galioja mokykloms, vaikų darželiams, ligoninėms“.

Pasak JT, per septynis mėnesius kovų tarp Ukrainos pajėgų ir promaskvietiškų separatistų Ukrainos rytiniuose miestuose, kaip Doneckas ir Luhanskas, žuvo daugiau kaip 4 tūkst. žmonių.

Šis P.Porošenkos sprendimas paskelbtas tuo metu, kai Ukrainos neramumai yra Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalių lyderių susitikimo darbotvarkėje Brisbane, Australijoje, kur Vakarų lyderiai stipriai spaudžia Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl paramos Ukrainos separatistams.

Rusija neigia dalyvaujanti šiame konflikte, kurį pavyko šiek tiek apraminti rugsėjį paliaubų susitarimu; jo laikantis, nutraukta kova frontuose, bet tęsiamas šaudymas iš artilerijos strateginėse vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.