Europos Komisija kovai su Ebolos virusu skirs 29 mln. eurų

Europos Komisija skirs 29

Kaip rašoma oficialiame EK tinklalapyje, ES skirs paramą vienos vakcinos tyrimams.<br>AP nuotr. iš archyvo
Kaip rašoma oficialiame EK tinklalapyje, ES skirs paramą vienos vakcinos tyrimams.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 18, 2014, 6:43 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:54 AM

Tokie nauji žingsniai buvo priimti po penkias dienas trukusios misijos į Vakarų Afrikos šalis, kurioje dalyvavo Europos Sąjungos Ebolos viruso koordinatorius ir Krizių valdymo komisaras Christos Stylianidesas bei ES sveikatos ir maisto saugos komisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

Jie lankėsi Gvinėjoje, Siera Leonėje ir Liberijoje, kur su šalių vyriausybėmis ir humanitarinę pagalbą teikiančiomis organizacijomis aptarė iššūkius, susijusius su Ebolos viruso pažabojimu. Komisarai taip pat susitiko su Europos šalių medicinos darbuotojais bei išgijusiais nuo hemoraginės karštinės pacientais.

ES atstovai taip pat aptarė turistų patikrinimus, vykdomus Belgijos, Prancūzijos ir kitų šalių oro uostuose, bei diskutavo vakcinų gamybos ir gydymo pažangos klausimais.

Kaip rašoma oficialiame EK tinklalapyje, ES skirs paramą vienos vakcinos tyrimams. Iš Vakarų Afrikos šalių grįžę komisarai antradienį dalyvaus EK spaudos konferencijoje.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, mirtinas Ebolos virusas nusinešė per 5 tūkst. žmonių gyvybių, užsikrėtusiųjų skaičius viršija 14 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.