JAV kalba apie naujas sankcijas Rusijai

Nepaisant pranešimų apie naują paliaubų iniciatyvą Rytų Ukrainoje, JAV kalba apie sankcijų Rusijai sugriežtinimą, informuoja agentūra „Reuters“.

V.Putinas.<br>AP nuotr.
V.Putinas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 2, 2014, 6:44 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:55 AM

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry šią savaitę su savo Europos Sąjungos (ES) partneriais ketina tartis dėl tolesnių baudžiamųjų priemonių, jei prorusiški separatistai Rytų Ukrainoje nenutrauks smurto, antradienį pareiškė aukštas JAV valstybės departamento atstovas, atlydėjęs J.Kerry į NATO viršūnių susitikimą Briuselyje.

JAV ir ES dėl Ukrainos krizės jau dukart skelbė ekonomines sankcijas Rusijai, nukreiptas prieš šalies finansų, gynybos ir energetikos sektorius. Tačiau, ES diplomatų teigimu, Bendrija nenorėtų naujų sankcijų, nes dėl jų kenčia ir Europos ūkis. ES užsienio reikalų įgaliotinė Federica Mogherini, komentuodama svarstymus apie naujas sankcijas, sakė, kad ES vaidmuo yra ir ieškoti kelių dialogui su Rusija.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) duomenimis, Ukrainos kariškiai ir prorusiški separatistai susitarė dėl paliaubų Luhanske, kurios turėtų įsigalioti penktadienį. Kijevo teigimu, apie kuo greitesnį ugnies nutraukimą ketinama kalbėtis ir su separatistais Donecke.

Ukraina, Rusija ir separatistai jau rugsėjo pradžioje Minske pasirašė paliaubų susitarimą, tačiau jo nesilaikoma. Konfliktas jau nusinešė daugiau kaip 4 300 žmonų gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.