Kinijoje suimtas buvęs aukšto rango pareigūnas

Kinijoje suimtas buvęs vidaus saugumo aparato vadovas Zhou Yongkangas. Jis įtariamas kyšių ėmimu ir valstybės paslapčių nutekinimu. Zhou Yongkangas taip pat buvo išmestas iš valdančiosios Komunistų partijos, praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 6, 2014, 10:55 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:59 PM

71-erių politikas kol kas yra aukščiausio rango pareigūnas, pričiuptas Kinijos lyderio Xi Jinpingo inicijuotoje kovoje su korupcija.

Komunistų partija pradėjo tirti Zhou Yongkango, vieno iš įtakingiausių šio dešimtmečio politiko, veiklą dar liepą po kelis mėnesius sklandžiusių gandų, kad šio pareigūno laukia rimtos bėdos.

Lakoniškame pranešime spaudai Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ šeštadienį paskelbė, kad Komunistų partijos politinis biuras pareigūno bylą perdavė teisminėms institucijoms.

„Tyrimo metu nustatyta, kad Zhou Yongkangas šiurkščiai pažeidė partijos politinę, organizacinę ir slaptumo politikos discipliną. Naudodamasis savo įtaka, jis siekė pelno kitiems ir priėmė didelius kyšius pats ir per savo šeimos narius“, – sakoma „Xinhua“ pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.