JAV veteranų klinikoje per ataką žuvo žmogus ir užpuolikas

Vakarų Teksase

Federalinis tyrimų biuras (FTB) pradėjo tyrimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Federalinis tyrimų biuras (FTB) pradėjo tyrimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2015, 7:48 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 8:09 PM

Tyrėjai, kurie neatsakinėjo į žurnalistų klausimus per antradienio vakarą surengtą spaudos konferenciją, nesakė, ar užpuolikas nusižudė, ar buvo nukautas. Jie taip pat nepateikė jokių detalių apie užpuoliką ir jo auką bei neatskleidė tos atakos motyvų.

Fort Bliso karinės bazės generolas majoras Stephenas M.Twitty sakė, kad išpuolis buvo įvykdytas El Paso veteranų sveikatos apsaugos sistemos klinikoje, esančioje komplekse, kuriam priklauso Williamo Beaumonto armijos medicinos centras. Visas tas kompleksas buvo uždarytas antradienį po atakos.

„Įtariamasis šaulys nebegyvas; taip pat yra vienas nukentėjusysis. Tas nukentėjusysis yra miręs. Visi kiti veteranų klinikos pacientai ir darbuotojai saugūs“, - nurodė S.M.Twitty.

Veteranų klinikos sulaukė ypatingo dėmesio praeitais metais, kai federalinis auditas parodė, kad jose pacientai turi itin ilgai laukti eilėje, kad būtų priimti pirminei sveikatos apžiūrai.

Tyrimas parodė, kad šimtams veteranų Vakarų Teksase praeitais metais tekdavo laukti vidutiniškai ilgiau negu du mėnesius vizito pas psichiatrą, o dar ilgiau - pas bendrosios praktikos gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.