Popiežius aukojo gedulingas mišias už išpuolio Paryžiuje aukas

Popiežius Pranciškus

Katalikų Bažnyčios vadovas anksčiau griežtai pasmerkė „šiurpią ataką“ prieš satyrinį leidinį.<br>AP nuotr. iš archyvo
Katalikų Bažnyčios vadovas anksčiau griežtai pasmerkė „šiurpią ataką“ prieš satyrinį leidinį.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 8, 2015, 12:33 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:14 PM

„Ši teroro ataka Paryžiuje kelia minčių apie didelį žiaurumą, žmonių žiaurumą; didelį terorizmą – tiek izoliuotą terorizmą, tiek valstybių terorizmą“, – Vatikano radijas citavo 78 metų argentinietį pontifiką.

„Meldžiamės už šio žiaurumo aukas, kurių tiek daug. Taip pat meldžiamės už tokio žiaurumo vykdytojus – kad Viešpats galėtų pakeisti jų širdis“, – pridūrė jis.

Po rytinių pamaldų koplyčioje Vatikane esančioje Šv.Mortos rezidencijoje, kurioje gyvena popiežius, Pranciškus savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė žymą #PrayersForParis (Maldos už Paryžių).

Katalikų Bažnyčios vadovas anksčiau griežtai pasmerkė „šiurpią ataką“ prieš satyrinį leidinį, ragindamas „priešintis visomis priemonėmis neapykantai ir visų pavidalų fiziniam bei moraliniam smurtui, kuris griauna žmonių gyvenimą arba pažeidžia žmogaus orumą“.1

Du juodai apsirengę kaukėti vyrai, šaukdami „Allahu akbar“ (Dievas (visų) didesnis), trečiadienį įsiveržė į „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiaus centre ir šaltakraujiškai nužudė kai kuriuos itin populiarius karikatūrininkus per ataką, kuri buvo didžiausią Prancūzijoje per kelis pastaruosius dešimtmečius.

Tam savaitraščiui anksčiau ne kartą buvo grasinta dėl spausdintų karikatūrų, vaizduojančių musulmonų pranašą Muhammadą – tačiau leidinys taip pat dažnai kritikuodavo Katalikų Bažnyčią ir jos lyderius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.