Prancūzijoje suduotas dar vienas kirtis džihadistams

Elitinės Prancūzijos policijos pajėgos įvykdė antiteroristinį reidą Liunelio mieste. Kaip praneša naujienų portalas midilibre.fr, operacijos metu buvo areštuoti penki įtariamieji, galimai verbavę stoti į džihadistų gretas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2015, 10:06 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 11:35 PM

Operacija prasidėjo 6.30 val. antradienį Prancūzijos laiku. Keli miesto rajonai buvo apsupti. Įtariama, kad penki sulaikyti asmenys turėjo ryšių su džihadistais ir verbavo stoti į jų gretas. Ši operacija buvo planuojama nuo sausio pradžios, tačiau buvo atidėta dėl įvykių Paryžiuje.

Operacijos metu buvo sužeistas viena Lunelio gyventoja, ją sužeidė į jos namą įsiveržę policijos pareigūnai, kurie ieškojo nusikaltėlių buvimo vietos. Moteriai suteikta skubi medikų pagalba.

Anksčiau buvo pranešta, kad šeši jauni vyrai, anksčiau gyvenę Liunelio mieste, išvyko į Siriją ir Iraką kovoti su džihadistais ir ten žuvo. Miestą, kuriame gyvena apie 27 tūkst. žmonių, jau kurį laiką stebėjo policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.