Derybose Minske A.Lukašenka svečiams nešiojo kavą

Baltarusijos

A.Lukašenka (kairėje) tikina stengęsis, kad jo svečiams nieko netrūktų.<br>AFP nuotr.
A.Lukašenka (kairėje) tikina stengęsis, kad jo svečiams nieko netrūktų.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2015, 4:00 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:33 AM

„Ir pamaitinome, ir viskuo aprūpinome – patys matėte, kaip tai buvo organizuota. Maitinome viskuo, kas gaminama Baltarusijoje, Rusijoje. Valgė kiaušinienę, sūrį, pieno produktus, išgėrė kelis kibirus kavos“, – A.Lukašenka pasakojo žurnalistams.

Derybų dalyvius Baltarusijos lyderis pavadino „šaunuoliais“. „Jie tiesiog šaunuoliai, jie atlaikė tą maratoną“, – sakė jis.

A.Lukašenka vis tik prašė nepervertinti derybų trukmės. „Karo ir taikos klausimai yra sprendžiami mėnesių mėnesiais, o kartais ir metų metais, o čia pavyko susitarti dėl karo paliaubų vos per 15 valandų“, – kalbėjo jis.

„Kaip suprantu, miegojo pamainomis. Ypač ekspertai, nes formuluojant tokius susitarimus galva turi būti šviesi“, – sakė Baltarusijos prezidentas. Jis taip pat pabrėžė, jog šalių vadovams atsikvėpti nepavyko.

A.Lukašenko sakė ir pats visą naktį nemiegojęs. „Kaip be šaudmenų gali vykti karas taikos fronte? Mano užduotis buvo laiku pateikti tos šaudmenis. Todėl stengiausi atlikti savo funkciją“, – sakė A.Lukašenka.

Žurnalistų paklaustas, ar nešiojo kavą derybų dalyviams, kaip buvo žadėjęs per kitą susitikimą su žurnalistais, Baltarusijos prezidentas atsakė teigiamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.