Geriausio JAV snaiperio žudikas nuteistas iki gyvos galvos

Amerikiečių snaiperio Chriso Kyle'o ir jo draugo Chado Littlefieldo

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2015, 9:43 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:15 AM

Gynyba mėgino įrodyti, kad kaltinamasis sirgo paranoidine šizofrenija ir turėjo būti pripažintas nepakaltinamu. Prokuroras tvirtino, kad E.R.Routhas veikė šaltakraujiškai ir apgalvotai. Prisiekusieji stojo kaltinimo pusėn ir pripažino jį kaltu.

Kaip pažymi „The Associated Press“, E.R.Routhas per teismo posėdžius nerodė jokių emocijų, net kai į jį kreipdavosi nužudytųjų artimieji. „Tu atėmei gyvybę dviem didvyriams, vyrams, kurie mėgino būti tau draugiški“, – sakė jam Ch.Littlefieldo įbrolis Jerry Richardsonas.

E.R.Routhas nuo 2006 metų tarnavo jūrų pėstininkų daliniuose. 2010 metais jis pasitraukė iš tarnybos, turėdamas kapralo laipsnį. Vyras negalėjo rasti darbo, priprasti prie taikaus gyvenimo. 2013 metų vasario 2 d. Ch.Kyle'as ir Ch.Littlefieldas, mėgindami padėti jam atgauti pusiausvyrą, pasiėmė jį į šaudyklą Teksaso valstijos Erato apygardoje. Ten E.R.Routhas netikėtai paleido į juos ugnį, vyrai mirė nuo žaizdų. Žudikas sėdo į Ch.Kyle'o automobilį ir paspruko.

Ch.Kyle'as tarnavo JAV karinėse jūrų pajėgose nuo 1999 iki 2009 metų, jis keturis kartus buvo komandiruotas į Iraką. Du kartus buvo sužeistas. Oficialiais duomenimis, K.Kyle'as per karinius konfliktus nukovė 160 žmonių. Jis buvo laikomas geriausiu snaiperiu JAV istorijoje.

Apie jo gyvenimą pasakojama režisieriaus Clinto Eastwoodo juostoje „Amerikiečių snaiperis“. Filmas gavo „Oskarą“ už geriausią garso montažą. Ch.Kyle'o našlės prašymu C.Eastwoodas sutrumpino finalinę juostos dalį ir iškirpo nužudymo sceną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.