Slaptos V.Janukovyčiaus sūnaus laidotuvės – okupuotame Kryme

Nors Rusija iki šiol nepatvirtina, kad savaitgalį šioje šalyje žuvo buvęs Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sūnus, pastarojo palaikai pirmadienį jau buvo nugabenti į rusų okupuotą Krymą ir ten palaidoti, skelbia Kremliaus propagandinis kanalas „LifeNews“.

V.Janukovyčiaus jaunesniojo laidotuvių metu iki pusės buvo nuleista Rusijos laivyno vėliava.<br>„YouTube“ nuotr.
V.Janukovyčiaus jaunesniojo laidotuvių metu iki pusės buvo nuleista Rusijos laivyno vėliava.<br>„YouTube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 23, 2015, 5:09 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 11:32 AM

V.Janukovyčius jaunesnysis, anot šaltinių, atgabentas lėktuvu iš Irkutsko į Simferopolį. Iš ten žuvusio prezidento sūnaus kūnas nugabentas į Sevastopolį, kur buvo palaidotas karinėse kapinėse.

Netoli kapinių laidotuvių metu iki pusės buvo nuleista Rusijos laivyno vėliava. Visa operacija atlikta slapčia, mat iš Ukrainos pabėgęs V.Janukovyčius ir jo šeima iki šiol viešai nesirodo Rusijoje.

Manoma, kad Janukovyčiaus šeima Rusijoje naudojasi kita pavarde.

Teigiama, kad kovo 20 dienos vakarą automobilis su penkiais keleiviais ir vairuotoju įlūžo į Baikalo ežerą. Pranešama, kad mikroautobuso vairuotojas važiavo ledu, nepaisydamas įspėjamųjų ženklų, nes jo keleiviai norėjo pasidaryti nuotraukų.

Buvo skelbiama, kad žuvo vyras, kurio kūną vėliau ištraukė gelbėtojai. Ukrainiečių šaltiniai pirmieji paskelbė, kad žuvęs vyras – V.Janukovyčiaus sūnus. V.Janukovyčius jaunesnysis įvardijamas kaip aistringas vairuotojas, mėgstantis prabangias mašinas. Manoma, kad šalies prezidento viloje netoli Kijevo rasta itin prabangių automobilių kolekcija priklausė jo sūnui.

Krymas, kaip laidotuvių vieta, galimai pasirinkta neatsitiktinai. V.Putinas propagandiniame filme „Krymas. Kelias į tėvynę" teigė, kad pernai vasario 22-ąją iš Kijevo pasprukęs V.Janukovyčius pirmiausia nuvyko į Charkovą, o vėliau Rusijos kariniais sraigtasparniais su bendražygiais buvo nuskraidintas būtent į Krymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?