Piloto A. Lubitzo mergina: „Jis žadėjo apie save priminti“

Prancūzijos Alpėse sudužusio „Germanwings“ lėktuvo pilotas Andreas Lubitzas planavo įspūdingą žingsnį, kuris visus priverstų jį atsiminti, teigė jo buvusi mergina.

A.Lubitzas žadėjo padaryti kažką, kas „pakeistų sistemą“ ir „priverstų jį atsiminti“.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
A.Lubitzas žadėjo padaryti kažką, kas „pakeistų sistemą“ ir „priverstų jį atsiminti“.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:30 AM

Vokietį, kuris antradienį savavališkai užsidarė piloto kabinoje ir sudaužė „Airbus A320“ lėktuvą, kuriuo, be jo, skrido dar 149 žmonės, ji apibūdino kaip „tamsų“ ir mokantį dangstyti savo paslaptis. 26 metų mergina, žinoma kaip Maria, nors jos tikrasis vardas neatskleidžiamas, dienraščiui „Bild“ penktadienį sakė, kad sužinojusi apie nelaimę ji prisiminė, jog A.Lubitzas žadėjo padaryti kažką, kas „pakeistų sistemą“ ir „priverstų jį atsiminti“.

„Tada tai atrodė nesuprantama, bet dabar viskas stojo į vietas“, – merginą cituoja „The Telegraph“.  

Su A.Lubitzu Maria susipažino darbe. Ji pasakojo, kad kartais naktį jis prabusdavo šaukdamas „Mes krintame!“.

Jos pasakojimas patvirtina Diuseldorfo prokuroro teiginius, kad A.Lubitzas buvo paskelbtas netinkančiu skraidyti vos kelios dienos iki lemtingo skrydžio iš Barselonos, tačiau slėpė tai nuo savo darbdavių.

Paaiškėjo, kad jis prieš skrydį suplėšė gydytojo parašytą raštą, kuriame teigiama, jog jis negali dirbti, ir to nepranešė  „Germanwings“ avialinijoms, kuriose dirbo.

Dar kovo 10 dieną, vos dvi savaitės iki tragedijos, jis gydėsi Diuseldorfo ligoninėje.

„Jis mokėjo paslėpti tai, kas iš tikrųjų su juo vyko, kad niekas nesužinotų. Kai aš išgirdau apie nelaimę, iškart galvoje  suskambo jo žodžiai – vieną dieną aš padarysiu tai, kas sukrės visą sistemą, o mano vardo niekas nepamirš“, – kalbėjo buvusi piloto mergina.

Vokiečių tyrėjai neatskleidžia, ar gydytojo raštas ir jo gydymas buvo susiję su depresija, tačiau pranešama, kad A.Lubitzas buvo sustabdęs mokymąsi skraidyti dėl psichologinių problemų.

Ieškant poelgio motyvo taip pat paaiškėjo, kad pilotas neseniai išsiskyrė su mergina ir prieš kelias savaites beviltiškai bandė ją susigrąžinti nupirkdamas naują automobilį „Audi“. Vis dėlto šis žingsnis merginos nesužavėjo ir ji nesugrįžo pas A.Lubitzą.

Paaiškėjus, kad vokietis užsirakino piloto kabinoje ir neįleido į ją besiveržiančio lėktuvo kapitono, tyrėjai pradėjo gilintis į A.Lubitzo asmenybę.

Diuseldorfo prokurorų biuro atstovas pranešė, kad tyrėjai apieškojo A.Lubitzo butą mieste ir jo tėvų namus gretimame Montabauro miestelyje, kur jis praleido daug laiko.

„Konfiskuoti jo sveikatos dokumentai byloja apie ligą ir gydymą. Tragedijos dieną suplėšytas gydytojo raštas, kuriama teigiama, kad jis netinkamas dirbti, patvirtina išankstinę hipotezę, jog A.Lubitzas slėpė savo ligą nuo darbdavių ir kolegų“, – teigė tyrėjų atstovas.

Kokia liga sirgo A.Lubitzas, kol kas nepranešama, tačiau 2009 metais jis buvo sustabdęs mokymąsi dėl „stipraus depresijos epizodo“ ir nerimo priepuolių.

Pažinojo avarijos regioną

A.Lubitzo gimtojo miestelio Montabauro sklandytojų klubo narys pasakojo, kad lėktuvą į mirtį pasiuntęs pilotas Alpes mėgo „aistringai ar net buvo jų apsėstas“.

70 metų Dieteris Wagneris pasakojo, kad A.Lubitzas turėjo gerai pažinoti regioną, kuriame vėliau sudužo lėktuvas, nes ten sklandydavo iki 2009 metų.

Klubas „The Australian“ patvirtino, kad A.Lubitzas yra sklandęs mažiau nei 60 kilometrų nuo lėktuvo katastrofos vietos.

„Andreas Alpėse treniravosi kartu su mano dukterėčia, kuri buvo gera jo draugė“, – teigė D.Wagneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.