Maskvoje paminėtas Boriso Nemcovo atminimas

Keli šimtai žmonių antradienį rinkosi netoli Kremliaus paminėti Rusijos opozicijos politiko

Ant tilto prie B. Nemcovo memorialo antradienio rytą rinkosi jo šalininkai, nešini gėlėmis ir žvakėmis.<br>AP nuotr.
Ant tilto prie B. Nemcovo memorialo antradienio rytą rinkosi jo šalininkai, nešini gėlėmis ir žvakėmis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-04-07 17:24, atnaujinta 2018-01-07 09:19

B. Nemcovas buvo nušautas vasario 27 d. vėlai vakare Maskvoje, kai jis kartu su drauge Ana Durickaja ėjo per Didįjį Moskvorečės tiltą. Kol kas neaišku, kas organizavo šį išpuolį.

Ant tilto prie B. Nemcovo memorialo antradienio rytą rinkosi jo šalininkai, nešini gėlėmis ir žvakėmis. 11 val. vietos laiku tylos minute pagerbtas B. Nemcovo atminimas. Kai kurie pravažiuojantys automobiliai spaudė garso signalus.

Artimas nužudyto politiko bendražygis Ilja Jašinas antradienį tvirtino, kad opozicionieriaus nužudymas buvo suorganizuotas, siekiant įbauginti visuomenės sluoksnį, nepritariantį prezidento vykdomai politikai.

„Norime parodyti, kad jie mūsų neįbaugins. Norime parodyti, kad mums pavyks paversti Rusiją į tokią šalį, dėl kurios B. Nemcovas kovojo, dėl kurios jis galiausiai mirė“, – ant Didžiojo Moskvorečės tilto kalbėjo I. Jašinas.

Rusijos pareigūnai sulaikė penkis įtariamuosius, siejamus su opozicijos politiko nužudymu. Vienas įtariamųjų Zauras Dadajevas praėjusią savaitę teisme pareiškė, kad buvo jėga priverstas prisipažinti dėl nužudymo. I. Jašinas pažymi, kad galbūt pareigūnai rado asmenį, nuspaudusį gaiduką, tačiau viso šio nusikaltimo sumanytojas vis dar yra laisvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.