Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

„Močiutės skerdikės“ dienoraštį atvertę kriminalistai pašiurpo

Serijinė žudikė, praminta „močiute skerdike“ prisipažino dėl 11 žiaurių žmogžudysčių, kurias kruopščiai aprašė dienoraštyje. Bet gali būti, kad senolė aukas ne tik žudė, o dar ir valgė, rašo „The Daily Mail“.

Pensininkė savo aukų kūnus supjaustydavo ir sukišusi į maišus išmėtydavo mieste.<br>„Twitter“ nuotr.
Pensininkė savo aukų kūnus supjaustydavo ir sukišusi į maišus išmėtydavo mieste.<br>„Twitter“ nuotr.
Pensininkė savo aukų kūnus supjaustydavo ir sukišusi į maišus išmėtydavo mieste.<br>„Twitter“ nuotr.
Pensininkė savo aukų kūnus supjaustydavo ir sukišusi į maišus išmėtydavo mieste.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-08-07 06:17, atnaujinta 2017-10-21 17:20

Manoma, kad 68 metų Tamara Samsonova atskyrė savo aukų galvas, o kūnus supjaustė į gabalus. Tokius nusikaltimus ji vykdė 20 metų.

Kūnuose trūko plaučių

Ši pensininkė kraupias žmogžudystes aprašė dienoraščiuose, kuriuos rašė anglų, rusų ir vokiečių kalbomis. Šiuos užrašus ji laikė kartu su juodosios magijos ir astrologijos knygomis.

Moteris buvo sulaikyta, kai praėjusią savaitę apsaugos kameros užfiksavo, kaip ji prie savo namų Sankt Peterburge juodame plastikiniame maiše atsikrato paskutinės savo aukos kūno.

Detektyvai įtaria, kad buvusi viešbučio darbuotoja ne tik nupjaudavo savo aukų galvas, kojas ir rankas bet ir valgydavo kai kurias nužudytųjų kūno dalis.

Teigiama, kad pensininkei ypač patiko išpjauti savo aukų plaučius ir juos suvalgyti. Paklausti, ar moteris buvo kanibalė, policijos šaltiniai atsakė, kad „tokia versija neatmetama“.

Tyrėjai žurnalistams prasitarė patys buvę sukrėsti tokių atradimų. Manoma, kad kai kurie vidaus organai, o ypač plaučiai, buvo išpjauti iš aukų kūnų.

Nužudė ir nuomininką

Taip pat teigiama, kad žudikė paskutinei savo aukai, 79 metų Valentinai Ulanovai, davė žudančią migdomųjų dozę. Tuomet pjūklu nupjovė aukos kūno dalis, kol ji dar buvo gyva.

Policijai T.Samsonova sakė, jog šią žmogžudystę įvykdė po ginčo dėl neišplautų puodelių.

„T.Samsonova sakė, jog iš pradžių savo auką užmigdė, o tada supjaustė jos kūną“, – sakė vyresnysis tyrėjas Sankt Peterburge Michailas Timošatovas.

Policija šiuo metu tiria išsamius žudikės dienoraščio įrašus ir lygina juos su neišaiškintinų žmogžudysčių atvejais, kai aukų kūno dalys būdavo supjaustytos ir išmėtytos po miestą.

Prieš 12 metų toje pačioje gatvėje buvo rastas vyro kūnas be galvos, rankų ir kojų. T.Samsonovos bute rasti įrodymai, tarp jų ir nužudytojo vizitinė kortelė, leidžia susieti ją su šiuo nusikaltimu.

Ši pensininkė taip pat įtariama savo vyro nužudymu. Jis dingo 2005 metais ir niekada nebeatsirado nei gyvas, nei miręs.

Maniakės dienoraščio ištraukose taip pat minima šiurpi jos buvusio nuomininko žmogžudystė.

„Aš nužudžiau savo nuomininką Volodią, supjausčiau jį peiliu vonioje, sukroviau jo kūno dalis į plastikinius maišus ir išmečiau skirtingose vietose Frunzės rajone“, – rašė ji.

Jaučiasi nusipelniusi bausmės

Policija atsisako paviešinti jos dienoraščio detales, kol šis žmogžudysčių serijos tyrimas nebus baigtas.

Tarp žmogžudysčių aprašymų taip pat aprašytas kasdienės pensininkės gyvenimo detalės. Dienoraštyje pasirodo tokios paprastos frazės kaip „prastai miegojau“, „gėriau kavą“, „gėriau vaistus“, „nevalgiau“.

„Atrodo, kad ji bijojo praleisti savo gyvenime ką nors svarbaus“, – sakė vienas šaltinis, skaitęs šį šiurpų dienoraštį.

Stebina tai, kad nepaisant jai mestų kaltinimų sunkumo, paskutiniame savo pasirodyme teisme T.Samsonova labiau nerimavo dėl to, kad žurnalistai paviešins jos bylą ir apie žiaurius jos poelgius sužinos kaimynai Sankt Peterburge.

„Aš žinojau, kad jūs pasirodysite... Man tai toks pažeminimas, sužinos visas miestas“, – sulaikytoji sakė žurnalistams. Vėliau ji korespondentams pasiuntė bučinį.

Kai teisėjas Romanas Chebotarjevas paprašė jos kalbėti prieš teismą, moteris atsakė: „čia tvanku, gal galiu išeiti?“.

„Šiam teismui aš ruošiausi dešimtmečius. Viskas buvo daroma sąmoningai... Nėra jokio būdo gyventi. Su šia paskutine žmogžudyste aš užbaigiau skyrių“, – pridėjo kaltinamoji.

„Man liepta tave areštuoti. Ką tu manai?“, – atsakė teisėjas.

„Jūs nuspręskite, jūsų kilnybe. Vis dėl to aš kalta ir nusipelnau bausmės“, – tarė T.Samsonova.

Kai teisėjas paskelbė, kad moteris bus areštuota, ji nusišypsojo ir ėmė ploti. Policijos šaltiniai pranešė, jog žudikė prisipažino padariusi paskutinį nusikaltimą, tačiau niekaip nesutinka išduoti, kur paslėpė aukos galvą.

Pranešimuose rašoma, kad tuo metu, kai praėjusią savaitę T.Samsonovai buvo mesti kaltinimai, ji prisipažino įvykdžiusi nusikaltimus, tačiau nesiteikė smulkiai visko pasakoti.

Jos bute policija rado pjūklą, peilį ir kraujo dėmes vonioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.