D. Trumpas nesutiko atsiprašyti įžeistos „Fox“ žurnalistės

Kita vertus, D.Trumpas taip ir neatsiprašė.

D.Trumpas taip ir neatsiprašė.<br>AP nuotr. iš archyvo
D.Trumpas taip ir neatsiprašė.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2015, 2:45 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 7:25 AM

Žodžių į vatą nelinkęs vynioti milijardierius, kuris yra populiariausias iš respublikonų pretendentų, siekiančių užimti Baltuosius rūmus, atsidūrė naujo skandalo centre, kai vienas jo pareiškimas buvo interpretuotas kaip teiginys, jog reporterė, Megyn Kelly (Megin Keli), viena iš praeitą savaitę vykusių televizijos debatų moderatorių, uždavinėjo D.Trumpui aštrius klausimus, nes buvo prastai nusiteikusi dėl mėnesinių.

„Jai iš akių liejosi kraujas; kraujas liejosi iš jos visos“, – D.Trumpas sakė televizijai CNN penktadienį, kitą dieną po tų debatų. Dėl to komentaro vieno svarbaus konservatyvios pakraipos forumo Atlantoje organizatoriai nusprendė atšaukti D.Trumpui suteiktą kvietimą.

Tačiau šeštadienį D.Trumpas tikino, kad tik „nesveiki“ arba „iškrypę“ žmonės galėjo įžvelgti jo žodžiuose užuominų apie M.Kelly mėnesines.

„Aš branginu moteris. Aš noriu padėti moterims“, – D.Trumpas sakė duodamas telefoninį interviu CNN laidai „State of the Union“.

„Kas galėtų padaryti tokį pareiškimą? Tik nesveikas žmogus galėtų taip pagalvoti“, – tikino jis.

Paklaustas, kodėl tiek daug kitų konservatyviosios stovyklos pretendentų ir apžvalgininkų padarė tokią pačią išvadą apie jo komentarus, D.Trumpas atšovė: „Jie nori būti politiškai korektiški. Jie nori pelnyti taškų. (Tačiau) apklausose pirmauju aš.“

Kita vertus, D.Trumpas taip ir neatsiprašė.

Jis tepasakė „neturintis nieko prieš“ M.Kelly, bet vėl išpeikė jos reikštą kritiką, aiškindamas, kad moderatorė per debatus jam uždavinėjo „nesąžiningus“ klausimus.

Duodama interviu „Fox News“ dar prieš D.Trumpo komentarą apie „kraują“, M.Kelly neatrodė išmušta iš vėžių dėl įtemptos debatų laidos.

„Jis jautėsi puolamas. Tai nebuvo puolimas. Tai buvo sąžiningas klausimas. Tačiau aš tai suprantu. Jis yra arenoje, kaip ir aš. Aš ne prieš, kad kyla šioks toks nerimas. Jis tai atlaikys“, – sakė žurnalistė.

Kai buvo paklausta apie prieš ją nukreiptą numanomą D.Trumpo puolimą, M.Kelly atsakė: „Aš didelė mergaitė. Aš galiu tai ištverti.“

Tuo tarpu D.Trumpo priešininkai nepraleido progos pagerinti savo reitingus, atakuodami kampanijos favoritą, kurio sėkmę mažai kas galėjo prognozuoti.

„Tam nėra jokio pateisinimo“, – buvusi IT milžinės „Hewlett-Packard“ vadovė Carly Fiorina (Karli Fjorina), kuri yra vienintelė moteris respublikonų pretendentų stovykloje, sekmadienį sakė „Fox News“.

„Negalima tvarkyti reikalų įžeidinėjant žmones“, – pridūrė ji.

Senatorius Randas Paulas (Rendas Polas), kuris nedelsdamas metė iššūkį D.Trumpui per ketvirtadienio vakarą vykusius debatus, dar kartą užsipuolė jį sekmadienį.

„Nemanau, kad reikėtų apdovanoti už vulgarumą. Nemanau, kad vulgarumas prilygsta įžvalgai. Jeigu kas nors gali pavadinti kitą kvailiu arba nutukėliu, ar tuo iš tikrųjų turėtume grįsti savo sprendimą, kas turėtų būti mūsų kandidatas?“ – R.Paulas sakė „Fox News“.

Keli kiti pretendentai, tarp jų C.Fiorina ir buvęs Floridos gubernatorius Jebas Bushas (Džebas Bušas), ragino D.Trumpą atsiprašyti.

Kiti respublikonų kandidatai, tarp jų Ohajo gubernatorius, atsisakė veltis į šį skandalą, kuris laikomas žlugdančiu partijos populiarumą tarp rinkėjų moterų.

Kol kas neaišku, kaip naujausias D.Trumpo atžarus pasisakymas paveiks rinkėjų simpatijas.

Kaip rodė nacionalinės apklausos, prieš tuos debatus jis pirmavo tarp respublikonų pretendentų: D.Trumpą palankiai vertino 24 proc., o jo artimiausią varžovą J.Bushą – 13 proc. respondentų. Magnato populiarumas buvo dar didesnis Naujajame Hampšyre, Pietų Karolinoje ir Džordžijoje, o J.Busho tvirtovėje Floridoje jie buvo maždaug vienodai populiarūs.

Ankstesni D.Trumpo akibrokštai, tarp jų pasisakymai apie meksikiečius imigrantus, abejonės dėl daugelio pagarbą pelniusio respublikonų senatoriaus Johno McCaino (Džono Makeino) karinių nuopelnų ir kandūs pareiškimai apie varžovų protinius gebėjimus iki šiol tik didino jo reitingus.

„Šioje kampanijoje mums fantastiškai sekėsi. Skaičiai neįtikėtini, – D.Trumas sakė televizijos ABC laidai „This Week“. – Ji juda į priekį didžiausiu greičiu. Puikiai jaučiuosi. Man iš tikrųjų tai patinka.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.