Angela Merkel: pabėgėlių krizė – Europos idealų išbandymas

Vokietijos kanclerė Angela

A. Merkel pasisakė apie Europos idealų išbandymą.<br>Reuters nuotr.
A. Merkel pasisakė apie Europos idealų išbandymą.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 31, 2015, 7:12 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 2:41 AM

„Visuotinės pilietinės teisės yra glaudžiai susijusios su Europa ir jos istorija kaip Europos Sąjungos sukūrimo varomoji jėga“, – sakė ji.

„Jeigu Europa neišspręs pabėgėlių klausimo, jeigu šis glaudus ryšys su visuotinėmis pilietinėmis teisėmis bus nutrauktas, tai jau nebebus Europa, kokios mes norėjome“, – sakė A.Merkel, ragindama kitas ES nares priimti deramą dalį prieglobsčio prašytojų.

„Europai kaip visumai reikia judėti. Šalys narės privalo pasidalinti atsakomybę (priimti) prieglobsčio prašytojus“, – A.Merkel kalbėjo užsienio žurnalistams Berlyne.

Vokietija šiemet ruošiasi priimti 800 tūkst. prieglobsčio prašytojų – keturis kartus daugiau nei 2014 metais ir daugiau nei bet kuri kita ES šalis.

A.Merkel sakė esanti įsitikinusi, kad Europa išlaikys šį išbandymą, prisimindama ankstesnius iššūkius, tokius kaip 2008 metų bankų krizė, taip pat ir problemas, kurias turėjo įveikti Vokietija nuo šalies susijungimo iki dabartinio branduolinių reaktorių atsisakymo.

Labai padaugėjus nusikaltimų iš neapykantos ir išpuolių prieš pabėgėlių centrus Vokietijoje, ji pažadėjo, kad „visa įstatymo galia“ bus taikoma tiems, kurie įžeidinėja, užpuldinėja atvykėlius arba padeginėja jų centrus.

„Tiems, kurie abejoja kitų žmonių orumu, bus taikoma nulinė tolerancija“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.