Teismas sankcionavo Talino mero nušalinimą nuo pareigų

Estijos Harjumos apskrities

Epizodų, kuriais įtariamas Edgaras Savisaaras, liudininkai yra Talino miesto tarybos tarnautojai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Epizodų, kuriais įtariamas Edgaras Savisaaras, liudininkai yra Talino miesto tarybos tarnautojai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 30, 2015, 3:20 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 4:13 PM

Generalinė prokuratūra savo prašymą motyvavo tuo, kad įtariamasis, toliau eidamas savo pareigas, gali įvykdyti naujus nusikaltimus arba trukdyti tyrimui, darant poveikį jam pavaldiems valstybės tarnautojams.

Prokurorė Laura Vaik pabrėžė, kad prokuratūra, prašydama teismo nušalinti merą nuo pareigų, įvertino šio žingsnio būtinumą ir pagrįstumą.

„Mes įvertinome įkalčius, žalos tyrimui riziką, atsižvelgėme į tyrimo metu nustatytas aplinkybes“, – sakė ji.

„Epizodų, kuriais įtariamas Edgaras Savisaaras, liudininkai yra Talino miesto tarybos tarnautojai, kurie tiesiogiai ar per tarpininką gauna nurodymus iš mero. Manome, kad mero nušalinimas nuo pareigų būtinas ir pagrįstas, siekiant užkirsti kelią daryti poveikį liudininkams. Kaip teisėsaugos įstaiga turime garantuoti liudininkams galimybę duoti parodymus be kitų asmenų poveikio“, – sakė L.Vaik.

Teismo sprendimas įsigaliojo iškart po jo paskelbimo, bet dar gali būti apskųstas per devynias darbo dienas. Įstatymas numato galimybę įtariamajam, kaltinamajam ar advokatams po keturių mėnesių kreiptis į teismą su prašymu peržiūrėti nušalinimo nuo pareigų pagrįstumą.

Rugsėjo 22 dieną generalinė prokurorė Lavly Perling (Lavli Perling) pranešė, kad E Savisaarui pareikšti įtarimai dėl daugkartinio kyšininkavimo.

Įtariama, kad 2014 ir 2015 metais jis ne kartą priėmė kyšį tiek materialinių vertybių, tiek lengvatų pavidalu, ir savo, ir trečiųjų asmenų naudai, o bendra kyšių suma siekia kelis šimtus tūkstančių eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.