J. C. Junckeris: „Tvoros nuo pabėgėlių neapsaugos“

Europos Komisijos pirmininkas

J. C. Junkeris atmetė kai kurių europarlamentarų kritiką dėl planuojamo ES bendradarbiavimo su Turkija pabėgėlių klausimu.<br>Reuters nuotr.
J. C. Junkeris atmetė kai kurių europarlamentarų kritiką dėl planuojamo ES bendradarbiavimo su Turkija pabėgėlių klausimu.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-10-06 17:58, atnaujinta 2017-10-11 17:10

Kartu J. C. Junckeris įspėjo dėl vis dažnėjančios prieš migraciją nukreiptos retorikos. Tarp migrantų yra ir ekonominių pabėgėlių, tačiau jie esą „ne barbarai, gaujos ar nusikaltėliai, o žmonės, gyvenantys skurde“.

Europos Komisijos vadovas ypač aštriai kritikavo Vengrijos planus statyti tvorą ir savo pasienyje su Rumunija. „Neįtikėtina“ yra statyti sienas tarp ES šalių, sakė jis. Jei taip elgsis visi, tai esą bus Europos Sąjungos pabaiga.

J. C. Junkeris atmetė kai kurių europarlamentarų kritiką dėl planuojamo ES bendradarbiavimo su Turkija pabėgėlių klausimu. Jis priminė, kad ši šalis yra priėmusi 2,2 mln. pabėgėlių, daugiausiai – sirų. Tai ES esą turi pripažinti.

J. C. Junkeris kartu pasisakė už tai, kad Turkija būtų įtraukta į planuojamą vadinamųjų saugios kilmės šalių sąrašą. Prieglobsčio prašytojai iš tokių šalių galės būti greičiau išsiųsti atgal, nes jiems ten, manoma, negresia nei politinis persekiojimas, ne nežmoniškas elgesys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?