Paryžiuje žmones žudęs teroristas prieš atakas gavo instrukcijas

Sausį Paryžiuje per dvi atakas

Paryžiuje žmones žudęs teroristas prieš atakas gavo instrukcijas.<br>ViDA press nuotr.
Paryžiuje žmones žudęs teroristas prieš atakas gavo instrukcijas.<br>ViDA press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 13, 2015, 5:43 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 6:14 AM

Prancūzijos televizija BFMTV pranešė, kad jo kompiuteryje rastame laiške A.Coulibaly liepiama veikti vienam, pasirinkti tam tikrus taikinius, o išpuolį surengti keliskart.

Sausio 8 dieną jis nušovė pareigūnę, o dar kitą dieną nužudė keturis asmenis žydų košerinio maisto parduotuvėje. Pareigūnai nukovė A.Coulibaly sausio 9 dieną kaip ir kitus du užpuolikus, surengusius išpuolį „Charlie Hebdo“ redakcijoje.

Kaip skelbia Prancūzijos televizija, tyrėjai atskleidė, kad laiškas buvo atsiųstas A.Coulibaly 17 val. 21 min. vietos laiku, likus kelioms valandoms iki 27-erių pareigūnės nužudymo. Vėliau laiškas buvo ištrintas ir atsidūrė šiukšliadėžėje.

Mįslingas laiškas buvo atsiųstas iš JAV elektroninio pašto serverio, todėl Prancūzijos pareigūnai susisiekė su tos šalies žvalgybos agentūromis, prašydami pagalbos padedant identifikuoti asmenį, suteikusi nurodymus prancūzui. A.Coulibaly buvo prisiekęs ištikimybę „Islamo valstybės“ kovotojams, o „Charlie Hebdo“ išpuolį surengę broliai Kouachi rėmė „al Qaeda“ Arabijos pusiasalyje (AQAP).

Laišką siuntęs asmuo nurodė prancūzui rinktis taikinius Paryžiaus priemiesčiuose, o savo veiksmus nufilmuoti. Be kita ko, laiške kalbama apie A.Coulibaly draugę Hayat Boumeddiene. Laiško siuntėjas rašė, esą ja bus pasirūpinta. 26-erių mergina, kaip manoma, išvyko į Siriją, likus kelioms dienoms iki išpuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.