Sirijoje per Rusijos aviacijos smūgius žuvo 370 žmonių

Sirijoje per Rusijos aviacijos

Ši teritorija buvo intensyviai bombarduojama Rusijos karo lėktuvų nuo šios kampanijos Sirijoje pradžios rugsėjo 30 dieną.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Ši teritorija buvo intensyviai bombarduojama Rusijos karo lėktuvų nuo šios kampanijos Sirijoje pradžios rugsėjo 30 dieną.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 20, 2015, 11:20 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 12:03 AM

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad per rusų antskrydžius žuvo 243 kovotojai, iš jų 52 džihadistai iš „Islamo valstybės“ grupuotės, taip pat 127 civiliai asmenys.

Rusija sako atakuojanti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) ir kitų „teroristinių“ grupuočių taikinius, bet sukilėliai teigia, kad Maskva labiau susitelkusi į nuosaikiąsias ir islamistų opozicijos pajėgas negu į džihadistus.

SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas nurodė, kad tarp civilių yra 36 vaikai ir 34 moterys.   Rusija sudavė daug smūgių įvairiose šalies vietose, įskaitant ir Rakos provincijoje, kuri yra laikoma IS citadele. Bet pagrindinis jos kampanijos dėmesys yra nukreiptas į tas kelias provincijas, kuriose Sirijos režimo pajėgos vykdo puolimą prieš įvairias opozicijos grupuotes, tačiau tarp kurių nėra IS džihadistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.