Vokietijos vidaus reikalų ministrą piktina pabėgėlių savivalė

Per pastarąsias kelias dienas

Pasak ministro, pabėgėliai kelia streikus ir muštynes, jei jiems nepatinka prieglaudos ar maistas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Pasak ministro, pabėgėliai kelia streikus ir muštynes, jei jiems nepatinka prieglaudos ar maistas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-24 15:39, atnaujinta 2017-10-08 03:08

Kaip rašo laikraštis, užsieniečiai išvažiavo pas savo gimines ir pažįstamus, kurie jau gyvena Vokietijoje ar kitose ES narėse.

Tikslaus centrus palikusiųjų skaičiaus ir jų pavardžių nustatyti neįmanoma, nes atvykėliai nebuvo užsiregistravę kaip pabėgėliai.

Kiek anksčiau Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomasas de Maiziere' griežtai kritikavo dalies pabėgėlių elgesį.

„Dar prieš prasidedant vasarai pabėgėliai buvo dėkingi už tai, kad čia atsidūrė, – sakė jis. – Dabar gi dalis jų mano, jog gali vykti kur tik nori.

Jie palieka administracines įstaigas, užsisako taksi ir, mano nuostabai, turi pinigų nuvažiuoti šimtus kilometrų per Vokietiją. Jie skelbia streikus, nes jiems nepatinka prieglaudos ar maistas, kelia muštynes.

Tokių yra mažuma, bet turime aiškiai pareikšti: mes reikalaujame iš atvykėlių kultūringo požiūrio“, – kalbėjo ministerijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.