„Islamo valstybė“ nesiliauja kartoti, kad numušė Rusijos lėktuvą

[[ge:lrytas:lrytas:2865613]]

Egipto tyrėjai mano, kad lėktuvo katastrofos priežastimi galėjo tapti techniniai gedimai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Egipto tyrėjai mano, kad lėktuvo katastrofos priežastimi galėjo tapti techniniai gedimai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-11-04 14:49, atnaujinta 2017-10-05 20:40

Naujai išplatintame įraše penki „Islamo valstybės“ kovotojai sėdi lauke, o vienas iš jų giria Sinajaus pusiasalio kovotojus už esą numuštą Rusijos keleivinį lėktuvą „Airbus A321“, kuriuo skrido 224 žmonės.

Apsuptas keturių džihadistų, slaviškos išvaizdos vyras, kalbantis rusų ir arabų kalbomis, kreipiasi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, įspėdamas jį, esą jis pasigailės, kad apšaudo „Islamo valstybę“ Sirijoje.

Rankose laikydamas peilį, islamistas grasina tolesnėmis lėktuvų katastrofomis, įsiveržimais į šalis ir žmonių žudymu kaip kerštu už Rusijos karinę operaciją Sirijoje.

„Islamo valstybė“ pirmą kartą bandė prisiimti atsakomybę už lėktuvo numušimą, kai tik jis sudužo spalio 31 dieną. Orlaivis iš Egipto kurorto Šarm el Šeicho skrido į Sankt Peterburgą. Tačiau islamistų tvirtinimus atmetė tiek Rusijos, tiek Egipto pareigūnai. Ekspertai laikosi vienos nuomonės, kad džihadistai turi tik nešiojamąsias oro erdvės gynybos sistemas, nesugebančias pasiekti 9 450 metrų aukštį, kuriame skraido „Airbus“ lėktuvai.

„Kiek yra žinoma, „Islamo valstybė“ ir jos atšakos neturi gebėjimų numušti lėktuvą, skrendantį aukštyje, kuriame buvo šis orlaivis. Jis buvo maždaug 10 tūkst. metrų aukštyje“, – teigė saugumo analitikas ir buvęs Britanijos kovos su terorizmu pareigūnas Charlesas Shoebridge'as.

Egipto tyrėjai mano, kad lėktuvo katastrofos priežastimi galėjo tapti techniniai gedimai. Tačiau padėtis taps aiškesnė po to, kai bus baigtas juodųjų dėžių įrašų tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.