Tyrėjai: bombą į rusų bagažą galėjo įdėti viešbučio darbuotojai

[[ge:lrytas:lrytas:2852173]]

Egipto pareigūnai tiria naują versiją dėl Sinajaus pusiasalyje nukritusio Rusijos oro linijų lėktuvo katastrofos ir mano, kad viešbučio darbuotojai galimai įdėjo bombą į turistų bagažą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Egipto pareigūnai tiria naują versiją dėl Sinajaus pusiasalyje nukritusio Rusijos oro linijų lėktuvo katastrofos ir mano, kad viešbučio darbuotojai galimai įdėjo bombą į turistų bagažą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 10, 2015, 1:21 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 12:44 AM

Kaip rašo „The Telegraph“, pareigūnai apklausia viešbučio, kuriame viešėjo turistai, kambarines, budinčiuosius ir kitus darbuotojus, taip pat bando nustatyti, ar jie nėra susiję su ekstremistais.

Po kelias dienas trukusių oro uosto darbuotojų apklausų ir Egipto vyriausybei esant 90 proc. įsitikinus, kad lėktuvas sprogo, šalies policija kelia naujas versijas. Iki šiol dar nebuvo įvardytas nė vienas įtariamasis, galimai susijęs su nelaime.

Tūkstančiai turistų vis dar yra įstrigę Šarm aš Šeiche, kur buvo sustiprintos saugumo priemonės.

Spalio 31 dieną iš Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą skridęs keleivinis lėktuvas sudužo Sinajaus pusiasalyje, praėjus 23 minutėms po pakilimo. Orlaiviu skridę 224 žmonės žuvo.

„Islamo valstybės“ atšaka Egipte „Wilayat Sinai“ netrukus prisiėmė atsakomybę už katastrofą. Pareiškime džihadistai teigė keršiję už Rusijos intervenciją Sirijoje, o islamistų lyderis Abu Osama al Masris praėjusią savaitę išplatino garso įrašą, kuriame tvirtino, kad šiuo teroristiniu aktu kovotojai pažymėjo grupuotės prisiektos ištikimybės „Islamo valstybei“ metines.

Britanijos užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas nurodė, kad tūkstančiai Šarm aš Šeiche vis dar įstrigusių britų turistų bus parskraidinti namo iki šios savaitės pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.