Prancūzija skelbia užkirtusi kelią teroro išpuoliui

Prancūzijos žvalgyba, Vidaus

Spalio 29-ąją buvo sulaikytas asmuo, kuris buvo stebimas dėl radikalėjimo ir islamistų rėmimo, antradienį pareiškė vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve'as.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Spalio 29-ąją buvo sulaikytas asmuo, kuris buvo stebimas dėl radikalėjimo ir islamistų rėmimo, antradienį pareiškė vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve'as.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 11, 2015, 6:52 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 10:37 PM

Praėjus kelioms dienoms po sulaikymo prieš 25 metų įtariamąjį pradėtas tyrimas dėl planuotos teroro atakos prieš kareivius Tulone. Vyras į tyrėjų akiratį pateko po to, kai praėjusių metų pabaigoje mėgino išvykti į Siriją.

Prancūzija, kuri keliose šalyse kariauja su islamistais, šiais metais kelissyk tapo teroristinių išpuolių taikiniu. Atakomis prieš satyrinio laikraščio „Charlie Hebdo“ redakciją sausį prasidėjo tris dienas trukusi teroro serija, nusinešusi 20 gyvybių.

Ministras B. Cazeneuve'as pranešė apie iš viso 370 areštus, susijusius su kova su teroristais, tačiau laikotarpio nepaminėjo.

Vyriausybės vadovas Manuelis Valsas „Twitter“ tinkle pasveikino Tulono policininkus. Jie „vėl užkirto kelią teroristiniams ketinimams“.

Žinybos spėja, kad šiuo metu „Islamo valstybės“ (IS) pusėje Sirijoje ir Irake kovoja daugiau kaip 500 prancūzų. Apie 750 asmenų esą ketina vykti į regioną. Ypač didelę baimę tyrėjams kelia sugrįžėliai, kurie Prancūzijoje gali vykdyti išpuolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.