Atskleidė naujas detales: sudužusiame lėktuve buvo laikmatis

Tyrėjai, mėginantys atrasti Sinajaus pusiasalyje įvykusios katastrofos priežastis, turi duomenų, jog lėktuve buvo įtaisytas laikmatis. Jis buvo nustatytas dviems valandoms, skelbia „Fox News“.

Laikmatis buvo nustatytas dviems valandoms, o „Kogalyvmavia“ orlaivis sprogo praėjus vos 23 minutėms nuo pakilimo<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Laikmatis buvo nustatytas dviems valandoms, o „Kogalyvmavia“ orlaivis sprogo praėjus vos 23 minutėms nuo pakilimo<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2015, 10:08 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:51 PM

Neaišku, iš kur gauta tokia informacija – perėmus pokalbius ar radus fizinių įrodymų, tačiau tai sukėlė daug svarstymų.

Laikmatis buvo nustatytas dviems valandoms, o „Kogalyvmavia“ orlaivis sprogo praėjus vos 23 minutėms nuo pakilimo.

Kitas šaltinis, susijęs su tyrimu, pasakojo, kad bomba greičiausiai buvo įtaisyta netoli degalų kaupyklų ar degalų tiekimo linijos.

Be to, tyrėjai pasakojo „Fox News“, kad beveik nekyla abejonių, jog sprogmenis orlaivyje įtaisė oro uoste dirbantis asmuo.

Spalio 31 dieną iš Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą skridęs keleivinis lėktuvas sudužo Sinajaus pusiasalyje, praėjus 23 minutėms po pakilimo. Orlaiviu skridę 224 žmonės žuvo.

„Islamo valstybės“ atšaka Egipte „Wilayat Sinai“ netrukus prisiėmė atsakomybę už katastrofą.

Pareiškime džihadistai teigė keršiję už Rusijos intervenciją Sirijoje, o islamistų lyderis Abu Osama al Masris praėjusią savaitę išplatino garso įrašą, kuriame tvirtino, kad šiuo teroristiniu aktu kovotojai pažymėjo grupuotės prisiektos ištikimybės „Islamo valstybei“ metines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.