Kas žinoma apie teroristus, susijusius su išpuoliais Paryžiuje?

Prancūzija bando atsigauti po kraupių penktadienį Paryžiuje įvykdytų teroristinių išpuolių, o prancūzų ir belgų tyrėjai nenuilsdami ieško teroristų ir bando identifikuoti žuvusius užpuolikus. Tad „Independent“ skelbia, kas šiuo metu yra žinoma apie teroristus, susijusius su išpuoliais Paryžiuje.

Iš kairės: įtariamas išpuolių organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas, Salahas Abdeslamas, Bilalas Hadifi.
Iš kairės: įtariamas išpuolių organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas, Salahas Abdeslamas, Bilalas Hadifi.
Įtariamas organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas.<br>„Twitter“ nuotr.
Įtariamas organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas.<br>„Twitter“ nuotr.
Ieškomas Salahas Abdeslamas.<br>„Twitter“ nuotr.
Ieškomas Salahas Abdeslamas.<br>„Twitter“ nuotr.
Savižudis Bilalas Hadifi.<br>„Twitter“ nuotr.
Savižudis Bilalas Hadifi.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Nov 16, 2015, 5:38 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 5:08 AM

Abdelhamidas Abaaoudas

Manoma, kad 29 metų Belgijos pilietis A.Abaaoudas siaubingų atakų virtinę Prancūzijos sostinėje planavo būdamas Sirijoje, kur, kaip manoma, „Islamo valstybės“ gretose kovoja Irake ir Levante

Jis buvo Rytų Belgijoje esančiame Vervjė mieste įsikūrusios teroristų grupelės narys. Ją sausį išardė Belgijos policija. To susirėmimo metu žuvo du džihadistai.

Policijos manymu, šis vyras prisidėjo prie rugpjūčio 21 dieną įvykdyto išpuolio traukinyje, kuris važiavo iš Amsterdamo į Paryžių, planavimo ir išpuolio Paryžiaus bažnyčioje. Salahas Abdeslamas

26 metų vyras yra pagrindinis įtariamasis, kuris vis dar nesučiuptas. Šiuo metu jis yra vienas ieškomiausių žmonių pasaulyje. Praėjus kelioms valandoms po išpuolio Paryžiuje jį sustabdė policija prie Belgijos sienos, tačiau paleido, nes vyras nebuvo minimas jokiame ieškomų žmonių sąraše.

Manoma, kad S.Abdeslamas išsinuomojo „Volkswagen Polo“ automobilį, kurį naudojo „Bataclan“ koncertų salės užpuolikai.

Jis gimė ir užaugo Belgijoje, nors Prancūzijos policija jį įvardino kaip Prancūzijos pilietį.

Policija skelbė, kad S.Abdeslamas yra pavojingas ir perspėjo žmones prie jo nesiartinti.

Ibrahimas Abdeslamas

Manoma, kad 31 metų vyras penktadienį susisprogdino prie baro, kuris yra Voltero bulvare, netoli „Bataclan“ koncertų salės.

Prokurorai nustatė, kad jis išsinuomojo juodą „Seat“ automobilį. Kurį naudojo užpuolikai. Šis vyras yra Salaho Abdeslamo ir Mohammedo Abdeslamo brolis.

Šeštadienį M.Abdeslamas buvo sulaikytas Molenbeko rajone, tačiau šiandien policija jį paleido.

Bilalas Hadifi

20 metų vaikinas iš Belgijos buvo įvardintas, kaip vienas nacionalinio stadiono užpuolikų. Pranešama, kad jis kurį laiką Sirijoje kovojo „Islamo valstybės“ gretose prieš grįždamas į Europą.

Omaras Ismailas Mostefai

29 metų vyras yra pirmasis užpuolikas, kurį įvardijo Prancūzijos valdžios institucijos. Jis yra Alžyro kilmės ir užaugo pietinėje Paryžiaus dalyje. O.I.Mostefai susisprogdino „Bataclan“ koncertų salėje, o jo tapatybė buvo nustatyta paėmus nutrūkusio piršto antspaudus.

Vyresnysis Turkijos pareigūnas sakė, kad valdžios institucijos Prancūziją dėl šio asmens perspėjo dar 2014 metais, tačiau prancūzai informacijos apie jį panoro tik po kruvinų išpuolių.

Pareigūnas tvirtino, jog šis atvejis yra puikus pavyzdys, jog kovojant su terorizmu reikia dalintis žvalgybiniais duomenimis ir bendradarbiauti.

Ahmedas al-Mohamedas

25 metų Ahmedo alMohamedo pasas po išpuolio buvo rastas prie nacionalinio stadiono. Jį užregistravęs pabėgėlis atvyko iš Sirijos Iblido miesto.

Tuo tarpu Serbijoje buvo sulaikytas migrantas, kurio pase įrašyti lygiai tokie patys duomenys, o skiriasi tik nuotrauka. Manoma, kad ir užpuolikas ir migrantas pasus pirko iš to paties padirbinėtojo.

Prancūzijos valdžios institucijos nepranešė, ar šio vyro pirštų antspaudai atitinka užpuoliko palaikus. Serbijos laikraštis „Blic“ teigė, kad Prancūzijos saugumo pareigūnai kreipėsi į Serbiją pagalbos identifikuojant šį asmenį.

Samy Amimouras

28 metų Prancūzijos pilietis buvo vienas iš užpuolikų „Bataclan“ koncertų salėje. Jis buvo pakliuvęs į teisėsaugos akiratį, atliekant vieną tyrimą dėl terorizmo 2012 metais. Jam buvo skirta teisėsaugos priežiūra, bet vėliau S.Amimouras dingo ir buvo ieškomas pagal tarptautinį arešto orderį.

Du sulaikytieji

Belgijos pareigūnai pateikė kaltinimus terorizmu dviem asmenims, kurie buvo suimti po išpuolių Paryžiuje.

Dviem suimtiesiems pateikti kaltinimai „dėl teroristinių veiksmų ir dalyvavimo teroristinės grupuotės veikloje“, dar penki savaitgalį suimti asmenys buvo paleisti, kaltinimai jiems nebuvo pateikti, sakoma prokuratūros pranešime.

Kaltinamųjų pavardės neskelbiamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.