Marselyje subadytas žydų mokyklos mokytojas

Vienos žydų mokyklos

57 metų nukentėjęs vyras buvo užpultas prie savo namų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
57 metų nukentėjęs vyras buvo užpultas prie savo namų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2015, 7:25 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 10:22 PM

Mokytojas buvo užpultas apie 20 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku Marselio 13-ajame rajone, sakė policijos prefektas Laurent'as Nunezas.

57 metų nukentėjęs vyras, kuris dėvėjo žydišką šlikę, buvo užpultas prie savo namų, netoli nuo žydų mokyklos ir sinagogos komplekso, sakė vienas tyrimu artimas šaltinis.

Užpuolikai, važiavę motoroleriu, reikalavo, kad jis žiūrėtų į mobiliuoju telefonu rodomas nuotraukas, kuriose matomas džihadistas Mohamedas Merah, 2012 metais pietvakariniame Tulūzos mieste ir jo apylinkėse nušovęs tris žydus moksleivius, mokytoją ir tris karius, naujienų agentūrai AFP sakė Marselio prokuroras Brice'as Robinas.

Jie aukai taip pat „rodė marškinėlius su „Daesh“ (džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“) logotipu“, o galiausiai smogė peiliu, sužalodami mokytojui rankas, kojas ir pilvą, pridūrė B.Robinas.

Mokytojas buvo sunkiai sužeistas ir hospitalizuotas, o pareigūnai pasklido po miesto rajonus, ieškodami užpuolikų, kurie paspruko, į tą kvartalą atvažiavus policijai.

Praeitą mėnesį vienas vyras užpuolė tris žydus ir vieną iš jų subadė netoli tos pačios mokyklos ir sinagogos. Tas užpuolikas taip pat plūdo aukas antisemitiniais pareiškimais.

Naujausias išpuolis įvyko Prancūzijoje tebetvyrant didelei įtampai po penktadienį islamistų įvykdytų atakų Paryžiuje, per kurias žuvo trys žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.