Paryžiuje susisprogdinusi savižudė garsėjo kaip vakarėlių liūtė

Pirmoji Europos savižudė sprogdintoja nebuvo uoli musulmonė. Veikiau priešingai – Hasna Aitboulahcen buvo pagarsėjusi savo pomėgiu linksmintis, nesidomėjo religija, o vaikinus keitė kaip pirštines, rašo „Daily Mail“.

H.Aitboulahcen hidžabą pradėjo nešioti tik prieš mėnesį, o iki tol buvo pagarsėjusi pomėgiu linksmintis.
H.Aitboulahcen hidžabą pradėjo nešioti tik prieš mėnesį, o iki tol buvo pagarsėjusi pomėgiu linksmintis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2015, 7:23 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 3:06 PM

26 metų moteris trečiadienį susisprogdino per policijos reidą Paryžiaus priemiestyje, kai kartu su Paryžiaus išpuolių organizatoriais buvo užspeista bute.

Praėjus vos dienai po jos mirties, giminės ir pažįstami papasakojo apie jaunos moters gyvenimą. H.Aitboulahcen turėjo blogą reputaciją ir buvo labiau žinoma dėl savo polinkio alkoholiui ir cigaretėms, o ne atsidavimo islamui.

Moters brolis Youssoufas Aitboulahcenas tikino, kad ji visiškai nesidomėjo religija, niekada neskaitė Korano, o musulmonišką galvos apdangalą pradėjo dėvėti vos prieš mėnesį.

Žiniasklaidoje net pradėjo sklandyti asmenukė, kurią H.Aitboulahcen pasidarė gulėdama pilnoje putų vonioje.

H.Aitboulahcen susisprogdino, kai jos pusbrolio ir Paryžiaus išpuolių organizatoriaus Abdelhamido Abaaoudo ieškanti policija aptiko juos bute Sen Deni.

Pats A.Abaaoudas, kuris reido metu taip pat buvo nušautas ir susprogdintas granata, buvo pasišventęs džihadistas, lankėsi Sirijoje ir buvo gerai pažįstamas Europos teisėsaugos struktūroms.

Tačiau jo pusseserė radikalizavosi tik per pastarąjį mėnesį, kai prisijungė prie teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“.

H.Aitboulahcen brolis tikino iki tol jos net nematęs su Koranu.

„Ji gyveno savo atskirame pasaulyje, niekada nesidomėjo religija. Ji amžinai žiūrėdavo į savo telefoną, susirašinėdavo per „Facebook“ arba programėlę „WhatsApp“, – pabrėžė Y.Aitboulahcenas. – Prašiau jos nustoti, bet ji neklausė. Hasna aiškino, kad nesu nei jos tėvas, nei brolis, todėl negaliu jai nieko nurodyti.“

Y.Aitboulahcenas savo santykius su seserimi apibūdino kaip sudėtingus.

„Ji niekada manęs nesiklausė, nenorėjo susitvarkyti savo gyvenimo. Ji tapo smurto auka nuo pat mažumės, niekada nebuvo mylima. Nuo penkerių metų ji pateko pas globėjus, tada situacija pagerėjo, tačiau užaugusi ji visai pasimetė. Susidėjo su bloga kompanija ir tapo nevaldoma“, – H.Aitboulahcen apibūdino brolis.

Moters tėvai į Prancūziją atvyko 1973 metais ir apsistojo Paryžiuje. H.Aitboulahcen 1989 metais gimė Kliši La Garen priemiestyje, kuris yra visai netoli trečiadienio reido vietos.

Jos tėvai išsiskyrė, kai mergaitė buvo visai maža, tad ją užaugino įvairios globėjų šeimos. Su tėvais ji ir toliau palaikė ryšį, tačiau su jais niekada negyveno.

Vietos gyventojas 26 metų Aminas Abou H.Aitboulahcen apibūdino kaip „vakarėlių liūtę, kuri mėgo lankytis klubuose“.

„Matydavau ją viename klube Vokietijoje. Ji prieš kelis metus ten buvo apsistojusi porai mėnesių. Ji nedirbo ir nesimokė, nemanau, kad iš viso baigė mokyklą, tačiau labai mėgo linksmintis. Hasna mėgo išgerti, daug rūkydavo ir turėjo daug vaikinų“, – teigė A.Abou.

A.Abou tikino, kad H.Aitboulahcen neturėjo tikrų draugų, tik daug pažįstamų, su kuriais leido laiką.

„Manau, kad ji turėjo ir daug asmeninių problemų. Augti Sen Deni yra sudėtinga, o kai neturi šeimos, dar lengviau nuklysti blogais keliais“, – svarstė merginą pažinojęs A.Abou.

Kitas H.Aitboulahcen draugas 24 metų Mattius Jacques pabrėžė, kad mergina visada dėvėjo vakarietiškus rūbus, o ne hidžabą.

„Ji niekada nevaikščiojo į mečetę, nesimeldė, nekalbėjo apie naujienas, apie Palestiną ar dar ką nors. Ji mėgdavo išeiti į miestą ir gyveno laisvą gyvenimą“, – teigė M.Jacques.

Anot merginos draugų, ji buvo praminta „kauboje“ dėl savo pomėgio nešioti dideles kaubojaus kepures.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.