Po reido Paryžiaus priemiesčio bute rastas trečias kūnas

Paryžiaus Sen Deni priemiestyje policijos šturmuotame bute rastas trečio žmogaus kūnas, skelbia BBC. Pranešama, kad tai moteris, tačiau jos tapatybė kol kas nenustatyta. 

Po reido buvo aptiktas dar vienas kūnas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Po reido buvo aptiktas dar vienas kūnas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Po reido buvo aptiktas dar vienas kūnas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Po reido buvo aptiktas dar vienas kūnas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 20, 2015, 11:03 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 5:35 PM

Iki šiol manyta, kad per trečiadienį surengtą pareigūnų reidą buvo nukautas tik išpuolių Paryžiuje organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas, o jo pusseserė Hasna Aitboulahcen susisprogdino.

Penktadienį Paryžiaus prokuratūros atstovas patvirtino, kad per reidą žuvo trys asmenys. Per septynias valandas trukusį reidą buvo sulaikyti aštuoni įtariamieji.

Policija trečiadienį paryčiais surengė reidą viename bute Sen Deni rajone, tikėdamiesi ten surasti 129 žmonių gyvybę nusinešusių atakų organizatorių A.Abaaoudą. 

Iki tol buvo manyta, kad 28 metų vyras išpuolių Paryžiuje metu slėpėsi Sirijoje, tačiau jam nepastebėtam pavyko sugrįžti į Europą. 

To paskatinti ES vidaus reikalų ministrai penktadienį sutarė dėl griežtesnės ES išorės sienų apsaugos.

Paleido sulaikytuosius

Belgijos pareigūnai paleido septynis iš devynių per reidus vakar sulaikytų įtariamųjų. Vienas policijos vis dar sulaikytas asmuo yra susijęs su netoli Prancūzijos stadiono „Stade de France“ susisprogdinusiu Bilalu Hadfi, tačiau Belgijoje jis į policijos akiratį pateko dėl kitų priežasčių. 

Kitas įtariamasis, sulaikytas dėl ryšio su Paryžiaus išpuoliais, bus policijos areštinėje laikomas dar mažiausiai dieną. 

Septyni įtariamieji, iš kurių vienas buvo sulaikytas dėl įtarimų bendrininkavimu su teroristais, buvo paleisti. 

Prancūzijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad per pastarąsias penkias dienas buvo suimti 90 žmonių ir surengti 793 reidai. Patikrinimų metu buvo atimti 174 ginklai, 64 narkotikų paketai ir 250 tūkst. eurų grynais. 

Ministras Bernard'as Cazeneuve'as patvirtinto, kad reidai, kurie yra „negailestingos kovos prieš terorizmą dalis“, tęsis ir toliau. Dauguma šių policijos operacijų nėra tiesiogiai susijusios su išpuoliai Paryžiuje

Užfiksavo kameros

Prancūzijos teisėsaugos pareigūnas teigė, kad A.Abaaoudas praėjusį penktadienį buvo užfiksuotas Paryžiaus metro stebėjimo kamerų maždaug tuo metu, kai mieste buvo vykdomi išpuoliai. 

Anonimu išlikti norėjęs pareigūnas pranešė, kad įtariamas išpuolių organizatorius buvo nufilmuotas „Croix de Chavaux“ metro stotelėje Montrėjaus priemiestyje lapkričio 13-osios vakarą 22.14 val. 

Netoli šios metro stotelės policija vėliau aptiko automobilį „Seat“, kuris, kaip manoma, buvo naudojamas teroristų. 

Butą išdavė telefonas

Paryžiaus prokuroras Francois Mollinsas patvirtino, kad pareigūnus į butą Sen Deni rajone atvedė netoli koncertų salės „Bataclan“ rastas mobilusis telefonas.

Netoli 89 žmonių gyvybę nusinešusio išpuolio vietos išmestame vieno iš teroristų naudotame telefone rasta žinutė, kuri buvo išsiųsta maždaug 20 minučių po atakų pradžios.

„Viskas, jau pradėjome“, – rašyta žinutėje.

Telefone taip pat buvo reido metu vėliau susisprogdinusios 26 metų H.Aitboulahcen kontaktai. 

Praėjusį penktadienį šešiose Paryžiaus vietose teroristai surengė išpuolius, kurių metu nuo šūvių arba savižudžių sprogimų žuvo 129 žmonės, o šimtai buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.