Kremlius prabilo apie Lietuvos pagalbą Krymo blokadai

Kremliui palankus portalas lifenews.ru paskelbė straipsnį, kuriame tvirtino, kad pokštininkas, apsimetęs Ukrainos vidaus reikalų ministru Arsenu Avakovu sugebėjo išsiaiškinti, kas rėmė rugsėjo mėnesio Krymo blokadą ir trukdė taisyti nutrūkusias elektros linijas.

Susprogdinos elektros linijų atramas, dalyje Krymo nuo savaitgalio nėra elektros.<br>Reuters nuotr.
Susprogdinos elektros linijų atramas, dalyje Krymo nuo savaitgalio nėra elektros.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2015, 6:46 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 4:05 PM

Apsimetėliams Krymo totoriai papasakojo, kad paramą gavo iš Lietuvos ir Latvijos.

Kaip skelbė Kremliaus spauda, apsimetėliui Ukrainos ministrui kovotojas Lenuras Isliamovas pasakojo gavę finansinės paramos iš abiejų Baltijos valstybių. Latvijos ambasadorius Ukrainoje atvežė miegmaišių.

„Pas mus atvyko lietuvių ambasadorius. Jis užsirašė, ko mums reikia. Ir pažadėjo, kad NATO forma bus atvežta iš Lietuvos“, – pasakojo L.Isliamovas.

Portalas taip pat skelbė, jog pokštininkai išsiaiškino apie neva Chersono regione esančią „nepaklusniųjų stovyklą“, kurie vykdo Krymo blokadą. Ši stovykla esą kas mėnesį gauna 50 tūkst, dolerių paramos (47 tūkst. eurų)

„Mes išleidžiame 2-3 tūkst. dolerių (1,8-2,8 tūkst. eurų) tik maistui. Mes ten turime 509 žmones, – esą pasakojo apgavikų pakalbintas vyras. – Mums reikia drabužių, mašinų. Mums reikia geresnių ginklų“.

Apie tokį pokalbį savo auditorijai pranešusi Kremliaus žiniasklaidos priemonė taip pat priminė, kad visas Krymas lapkričio 22-ąją liko be elektros, nes ją nutraukė Ukrainos aktyvistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.