Siera Leonėje Ebola nusinešė žmogaus gyvybę

Siera Leonėje patvirtintas naujas mirties nuo Ebolos atvejis, praėjus vos kelioms valandoms,

Iš viso didžiausias visų laikų Ebolos karštinės protrūkis nuo 2013 metų gruodžio nusinešė daugiau kaip 11 tūkst. žmonių gyvybių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Iš viso didžiausias visų laikų Ebolos karštinės protrūkis nuo 2013 metų gruodžio nusinešė daugiau kaip 11 tūkst. žmonių gyvybių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2016, 7:34 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:43 AM

Siera Leonėje apie galutinai įveiktą virusą buvo paskelbta lapkričio 7 dieną. Tačiau šią savaitę atlikus du tyrimus paaiškėjo, kad vyras šalies šiaurėje mirė nuo Ebolos.

Ebolos tyrimų centro atstovė Sidi Yahya Tuni nurodė BBC, kad vyriškis mirė šalies Tonkolilio srityje, į kurią atvyko iš Kambijos, esančios netoli Gvinėjos sienos. Tyrimus atliko britų sveikatos ekspertai. Pareigūnai šiuo metu bando nedelsiant rasti visus asmenis, kontaktavusius su velioniu.

PSO ketvirtadienį pranešė apie aktyvaus viruso perdavimo periodo pabaigą Liberijoje ir visoje Vakarų Afrikoje. Vis dėlto Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Banas Ki-moonas perspėjo, kad Vakarų Afrika ateityje vis dar gali susidurti su ligos paūmėjimu.

Iš viso didžiausias visų laikų Ebolos karštinės protrūkis nuo 2013 metų gruodžio nusinešė daugiau kaip 11 tūkst. žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.