Makedonijoje opozicija grasina boikotuoti rinkimus

Europos Sąjungai (ES)

Makedonijoje rinkimus numatyta rengti 2016 m. balandžio 24 d. – dvejais metais anksčiau, nei planuota.<br>AP nuotr. iš archyvo
Makedonijoje rinkimus numatyta rengti 2016 m. balandžio 24 d. – dvejais metais anksčiau, nei planuota.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2016, 12:33 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 12:33 AM

Opozicijos lyderis Zoranas Zajevas pareiškė, kad ne visos plano sąlygos, garantuosiančios laisvus ir teisingus rinkimus, buvo įgyvendintos. Anot jo, norint sumažinti vyriausybės įtaką, dar reikia reformuoti žiniasklaidą ir nuodugniai peržiūrėti elektroninį rinkėjų sąrašą.

Makedonijoje rinkimus numatyta rengti 2016 m. balandžio 24 d. – dvejais metais anksčiau, nei planuota. Rinkimai turi šalį išvaduoti iš politinės aklavietės, kai Nikolos Grujevskio vyriausybė buvo apkaltinta telefoninių pokalbių įrašinėjimu ir piktnaudžiavimu valdžia.

Penktadienį iš vėlyvo susitikimo su N. Grujevskiu ir ES komisaru Johannesu Hahnu išėjęs Z. Zajevas reporteriams sakė, kad opozicija nesutiks su rinkimais, jei nebus laiku įvykdytos minėtos sąlygos.

„Jei balandžio 24 d. bus rengiami rinkimai, mes juose nedalyvausime“, – pažymėjo opozicijos lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.