„Spiegel“: R. Erdoganas grasina ES

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pagrasino Europos

„Spiegel“: R. Erdoganas grasina ES<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Spiegel“: R. Erdoganas grasina ES<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2016, 12:05 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 2:53 PM

Tai praneša Vokietijos leidinys „Spiegel“, remdamasis lapkričio mėnesį Antalijoje vykusių derybų stenograma.

R. T. Erdoganui paklausus, kokia bus išmokų pagal susitarimą suma, Ž. K. Junkeris atsakė, kad, pagal ES planą, Ankara per dvejus metus gaus 3 milijardus eurų. Bet Turkijos prezidentas pareikalavo padidinti išmokas iki 3 milijardų eurų per metus ir pabrėžė, kad susitarimu suinteresuota būtent ES, o ne Ankara. Kaip pažymėjo R. T. Erdoganas, jo šalis gali lengvai atsikratyti pabėgėlių problemos ir užkrauti ją ant europiečių pečių, atidarydama savo sienas ir siųsdama autobusus su migrantais tiesiai į Graikiją ir Bulgariją.

R. T. Erdoganas aiškiai leido suprasti, jog Europos laukia didelės bėdos, jeigu ji nesutiks su jo sąlygomis, ir pareiškė esąs įsitikinęs, kad Briuselis savarankiškai neįstengs sureguliuoti krizės, rašo leidinys.

„Ką jūs darysite su pabėgėliais, jeigu nepavyks susitarti? Žudysite juos?“ – klausė Turkijos prezidentas. Anot jo, ES lyderiai veikiausiai nesuvokia būsimos katastrofos masto. „Tai bus ne vienas negyvas berniukas Turkijos pakrantėje. Jų bus 10-15 tūkstančių. Kaip jūs ketinate su tuo susitvarkyti?“ – sakė R. T. Erdoganas. Dokumentas akivaizdžiai rodo, kad R. T. Erdoganas jaučia savo valdžią Briuseliui, pabrėžia „Spiegel“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.