Karčios lenkų Velykos – tokio juodo savaitgalio seniai nebuvo

Šių metų Velykų savaitgalis Lenkijoje bus įsimintas kaip vienas avaringiausių. Vien penktadienį ir šeštadienį įvyko 142 avarijos, per kurias žuvo 18 ir buvo sužeisti 179 žmonės.

Vien penktadienį ir šeštadienį Lenkijoje įvyko 142 avarijos, per kurias žuvo 18 ir buvo sužeisti 179 žmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vien penktadienį ir šeštadienį Lenkijoje įvyko 142 avarijos, per kurias žuvo 18 ir buvo sužeisti 179 žmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, specialiai lrytas.lt, Varšuva

Mar 28, 2016, 11:32 AM, atnaujinta May 31, 2017, 10:07 AM

Tokio skaudžių eismo įvykių kupino savaitgalio Lenkija nematė pastaruosius penkerius metus. Labiausiai sukrėtė avarija, kuri įvyko šeštadienį Priekarpatės regione netoli Kolbušovos miesto.

Čia kaktomuša susidūrė krovininis sunkvežimis su mikroautobusu, kuriuo į futbolo rungtynes važiavo aštuoni Vulka Pelkinskos futbolo komandos „Wolczanka“ nariai. Per susidūrimą mikroautobusas buvo visiškai sumaitotas, penki 22–29 metų futbolininkai žuvo, o trijų būklė yra kritiška.

Minėta komanda, kuriai atstovavo įvairių aplinkinių miestelių gyventojai, žaidė trečiosios Lenkijos futbolo lygos varžybose ir iki tol užėmė dešimtąją vietą tarp aštuoniolikos kolektyvų.

Dauguma avarijų įvyko dėl viršyto greičio arba todėl, kad vairuotojai sėdo prie vairo būdami neblaivūs. Per pirmas dvi dienas policininkai sulaikė 510 neblaivių vairuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.