Pateikti kaltinimai dar dviem Briuselio atakų įtariamiesiems

Belgijos pareigūnai

Belgijos pareigūnai pateikė kaltinimus dar dviem asmenims, siejamiems su Briuselio oro uoste ir metropolitene praeitą mėnesį įvykdytais sprogdinimais, antradienį pranešė federalinė prokuratūra.<br>Reuters nuotr.
Belgijos pareigūnai pateikė kaltinimus dar dviem asmenims, siejamiems su Briuselio oro uoste ir metropolitene praeitą mėnesį įvykdytais sprogdinimais, antradienį pranešė federalinė prokuratūra.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Apr 12, 2016, 11:09 AM, atnaujinta May 29, 2017, 12:44 PM

Prokuratūros pranešime sakoma, kad įtariamiesiems Smailui F. ir Ibrahimui F. buvo „pateikti kaltinimai dėl dalyvavimo teroristinės grupuotės veikloje, teroristinių nužudymų ir mėginimų įvykdyti teroristinius nužudymus“. 

Pasak prokurorų, vienas iš tų vyrų prisidėjo išnuomojant vieną butą Briuselio rajone Eterbeke, kuriame slapstėsi sprogdintojai, atakavę Belgijos sostinės centre esančią metropoliteno stotį, o kitas yra įtariamas bendrininkas. 

Policija tame bute iš pradžių nieko nerado, bet vėlesni pranešimai rodė, kad du vyrai, iš kurių vienas vėliau susisprogdino Malbeko metropoliteno stotyje, galbūt jame buvo apsistoję arba kitaip naudojosi. 

Antras vyras, vėliau įvardytas pareigūnų kaip Osama K., taip pat veikiausiai nešėsi bombą, bet dėl nežinomų priežasčių neįvykdė atakos

Kovo 22 dieną įvykdytos koordinuotos mirtininkų sprogdintojų atakos, dėl kurių atsakomybė prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), nusinešė iš viso 32 žmonių gyvybes. 

Turėjai nustatė glaudžius ryšius tarp išpuolių Briuselyje ir lapkritį įvykdytų atakų Paryžiuje – daugelis tų pačių žmonių buvo įsitraukę į abu sąmokslus ir palaikė ryšius su IS Sirijoje. 

Praeitą savaitgalį pareigūnai sakė manantys, kad Briuselio kuopelė iš pradžių planavo surengti kitą ataką Prancūzijoje, bet jiems kortas sumaišė pagrindinio Paryžiaus išpuolių įtariamojo Salaho Abdeslamo (Salaho Abdislamo) areštas kovo 18 dieną ir vėlesni policijos reidai. Dėl to teroristai nusprendė smogti Belgijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.