Graikija priima naujas mokesčių ir pensijų reformas

Graikijos parlamentas priėmė naują

Premjeras A.Tsipras teigia, kad įstatymo projektu norima sukurti „tvarią“ sistemą, sudarytą „socialinio teisingumo pagrindu“, pensija sumažės vos 7,5 proc. pensininkų.<br>AP nuotr.
Premjeras A.Tsipras teigia, kad įstatymo projektu norima sukurti „tvarią“ sistemą, sudarytą „socialinio teisingumo pagrindu“, pensija sumažės vos 7,5 proc. pensininkų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2016, 8:02 AM, atnaujinta May 26, 2017, 5:04 AM

Prieš balsavimą Atėnuose protestuotojai į policiją svaidė butelius su padegamuoju skysčiu, pareigūnai atsakė ašarinėmis dujomis. Prekybos atstovus vienijančios profesinės sąjungos teigia, kad šalis dar vieno taupymo etapo neištvers.

Savo ruožtu Graikijos premjeras Alexis Tsipras teigia, kad įstatymo projektu norima sukurti „tvarią“ sistemą, sudarytą „socialinio teisingumo pagrindu“, pensija sumažės vos 7,5 proc. pensininkų. Anot jo, pirmadienį vyksiantis finansų ministrų susitikimas taps „itin svarbia diena“, nes skolos naštos švelninimas Graikijai buvo planuojamas per „šešerius ilgus metus“ trukusias diskusijas dėl taupymo.

Debatai dėl naujų priemonių Graikijos parlamente truko dvi dienas: buvo svarstoma, ar priimti nepopuliarias pensijų ir mokesčių reformas. Jos sumažins dalį pensijų išmokų, sujungs į vieną kelis pensijų fondus, didins socialinės apsaugos įmokas bei didins mokesčius vidutines ir didesnes pajamas gaunantiems asmenims.

Tūkstančiai žmonių demonstracijomis prieštaravo prieš tokias priemones, daugiausiai taikių protesto akcijų vyko Atėnuose ir antrame pagal dydį Graikijos mieste Tesalonikuose. Trijų dienų visuotinis streikas paralyžiavo šalies viešojo transporto sistemą, sulėtino viešojo sektoriaus ir žiniasklaidos darbą.

Prieš balsavimą kalbėjęs Graikijos komunistų partijos vadovas Dimitris Kucubas nurodė, kad Graikijos gyventojai „netoleruos ir nesitaikstys“ su tokiomis priemonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.