Žymiausio Lenkijos pedofilo žmona kaltę suvertė jo aukoms

Prieš metus už garsiausio Lenkijos seksualinio maniako Mariuszo Trynkiewicziaus ištekėjusios moters išpažintis papiktino šalies visuomenę. Žmona ne tik gynė pedofilą, bet ir kaltino jo išprievartautas aukas.

M.Trynkiewiczius už berniukų nužudymą kalėjime praleido 25 metus.
M.Trynkiewiczius už berniukų nužudymą kalėjime praleido 25 metus.
M.Trynkiewiczius už berniukų nužudymą kalėjime praleido 25 metus.
M.Trynkiewiczius už berniukų nužudymą kalėjime praleido 25 metus.
Daugiau nuotraukų (2)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

Jun 17, 2016, 2:36 PM, atnaujinta May 21, 2017, 11:49 AM

37 metų Anna Trynkiewicz dienraščiui „Fakt“ pareiškė, kad jos vyro išprievartauti ir nužudyti keturi vaikai yra patys kalti dėl tokio likimo, nes neprivalėjo eiti pas nepažįstamą vyrą į namus.

„Jei jie vieni bastėsi po miestą ir nebijojo eiti pas svetimą vyrą į namus, vadinasi, juos augino neatsakingi tėvai, o užaugę vaikai patys gali tapti vagimis ar žudikais“, – aiškino lenkė.

Moteris savo apmąstymus apibendrino pasakymu, kad vaikai patys savo neapgalvotu elgesiu prisišaukė mirtį, nes jos vyras jų per jėgą į namus nesitempė.

Interviu skambiu pavadinimu „Anna miega ramiai“ pabaigoje moteris pareiškė, kad M.Trynkiewiczius nusikaltimus įvykdė seniai, tad dabar nebereikėtų jų priminti ir trukdyti jų meilei.

Gimdys maniako vaiką

Pedofilo žmona pareiškė, kad per pasimatymus kalėjime su savo vyru jaučiasi saugi ir mylima, tad artimiausiais metais planuoja pagimdyti vaiką nuo 17 metų vyresnio M.Trynkiewicziaus.

Šis moters prisipažinimas sukėlė diskusijų audrą, o daugybė internautų ėmė reikalauti, kad valstybė uždraustų pedofilo žmonai gimdyti. Pranešimas sukėlė įvairių abejonių ir teisininkams bei medikams.

Kriminalinės psichologijos profesorė Joanna Stojer-Polanska pareiškė, kad M.Trynkiewicziaus žmonos sprendimas gimdyti vaiką yra sudėtingas.

Mat demokratinėje valstybėje nėra įstatymo, draudžiančio seksualiniams nusikaltėliams susilaukti vaikų.

Tačiau, J.Stojer-Polanskos nuomone, valstybė esą privalo ginti visuomenę nuo tokių asmenų, o šiuo konkrečiu atveju iškyla baimė, kad pedofilas gali tvirkinti savo vaiką.

Seksologė Katarzyna Klimko-Damska savo ruožtu pareiškė, kad ne visi pedofilai tvirkina savo vaikus, tad M.Trynkiewicziaus teisę susitikti su savo atžala įstatymiškai bus galima apriboti tik atėmus jam tėvystės teises.

O psichologė Paula Kleminska pabrėžė, jog vaikai nesirenka savo tėvų ir nori būti gimdytojų mylimi. Šiuo atveju gali iškilti toks pavojus, kad sužinoję, kas yra tėvas, nuo vaiko gali nusisukti ne tik bendraamžiai, bet ir mokytojai.

Neigiama medikų išvada

Prieš dvejus metus M.Trynkiewiczių kalėjime tyrę medikai priėjo išvadą, kad išėjęs į laisvę jis vėl gali nusikalsti, nes ir toliau patiria seksualinį susijaudinimą stebėdamas vaikus.

Medikams išsakius šias abejones, teismas nutarė 25 metų kalėjimo bausmę atlikusį M.Trynkiewiczių ne paleisti į laisvę, o perkelti į naujai įkurtą specialią ligoninę ypač pavojingiems nusikaltėliams.

Be to, maniako nepaleisti ragino ir kriminalistai, priminę, kad minėtus keturis berniukus 1988 m. vasarą M.Trynkiewiczius nužudė jau sėdėdamas kalėjime ir gavęs leidimą trumpam išvykti pas sergančią motiną.

O ir į kalėjimą pedofilas tada sėdo dėl to, kad tarnaudamas kariuomenėje ir dirbdamas fizinio lavinimo mokytoju tvirkino du berniukus.

Kalėjime M.Trynkiewiczius susituokė su Anna – moterimi, kuri pati ėmė rašyti jam laiškus ir jį ten lankyti.

Prisipažino apie prievartą

Profesorė J.Stojer-Polanska suabejojo psichine A.Trynkiewicz būsena. Mat pedofilo žmona ne tik pareiškė, kad keturi jos vyro nužudyti berniukai patys kalti dėl savo tragiškos lemties, bet ir prasitarė, kad pati pauglystėje buvo išprievartauta.

Būdama penkiolikos Anna su drauge vakare nuėjo į Varšuvos senamiesčio kavinę, kur jas vaišino ir linksmino trys vyriškiai. Vėliau einant namo tie patys vyriškiai privažiavo automobiliu, įsitempė jas į vidų ir išprievartavo nusivežę į vieną butą.

A.Trynkiewicz viską papasakojo savo seneliams, pas kuriuos gyveno po tėvų mirties, ir šie ją nuvedė į policiją. Po kelių dienų ji vis dėlto atsiėmė pareiškimą, nes išsigando, kad apie nusikaltimą sužinos jos klasės draugai ir kaimynai.

O dabar pedofilo žmona dienraščiui „Fakt“ pareiškė supratusi, kad dėl pauglystėje patirto išprievartavimo labiausiai buvo kalta pati, nes privalėjo būti namie, užuot ėjusi su drauge į kavinę.

Dėl to J.Stojer-Polanska pareiškė, kad A.Trynkiewicz elgiasi panašiai, kaip nemaža dalis vaikų ir paauglių, kurie po patirtos seksualinės prievartos ima kaltinti save ir teisinti prievartautojus.

Esą galbūt dėl to A.Trynkiewicz ir gina savo vyrą, o kaltę dėl jo įvykdytų nusikaltimų verčia aukoms.

Skyrė mirties bausmę

1989 metais teismas M.Trynkiewicziui paskyrė keturgubą mirties bausmę, tačiau Lenkijai panaikinus tokią sankciją žudikas kalėjime praleido tik 25 metus ir prieš dvejus metus buvo paleistas.

Tačiau tada dėl kilusio visuomenės pasipiktinimo Seimas skubiai priėmė įstatymą, leidusį M.Trynkiewiczių visam laikui izoliuoti specialioje gydymo įstaigoje.

Kalėjime M.Trynkiewiczius nepalūžo: redagavo sienlaikraštį, tapė paveikslus, kūrė eilėraščius, pasirašęs slapyvardžiu net sugebėjo išspausdinti juos šalies spaudoje.

Teismo posėdžio metu M.Trynkiewiczius teisinosi, kad vaikystėje kunigas jį, bažnyčioje patarnavusį dešimtmetį, lytiškai išnaudojo, todėl vėliau moterys jo esą nedomino, o susijaudindavo pamatęs vien paauglius.

M.Trynkiewiczius minėtus keturis vaikus parsiviliojo į namus žadėdamas parodyti unikalią pašto ženklų kolekciją. Berniukus maniakas išprievartavo ir subadė peiliu, o lavonus sudegino miške.

Siekdamas apgauti tardytojus M.Trynkiewiczius trijų vaikų lavonus lauže suguldė trikampio forma ir paskleidė gandus, kad berniukus per apeigas sudegino satanistai.

M.Trynkiewiczius satanistų vardu net nusiuntė vieno berniuko tėvams anoniminį laišką, kuriame reikalavo piniginės išpirkos, nes priešingu atveju vaiką nužudysiąs.

Nežinodami, kad sūnaus jau nėra gyvo, tėvai pinigus padėjo nurodytoje vietoje, bet M.Trynkiewiczius jų nepaėmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.