Meksikoje rasti septynių žmonių kūnai be galvų

Meksikos teritorijoje, kur

Meksikoje rasti septynių žmonių kūnai be galvų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikoje rasti septynių žmonių kūnai be galvų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikoje rasti septynių žmonių kūnai be galvų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikoje rasti septynių žmonių kūnai be galvų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 19, 2016, 10:31 AM, atnaujinta May 21, 2017, 8:26 AM

Visos aukos „be galvų, paliktos retai pravažiuojamame purviname kelyje“, reporteriams sakė generalinio prokuroro pavaduotojas Sinaloa valstijoje, kur buvo įvykdytos žmogžudystės, Martinas Roblesas (Martin Robles).

M. Roblesas pridūrė, kad kūnai rasti netoli Rosarijo miesto, įsikūrusio už 100 km į pietus nuo Masatlano miesto. Ši sritis yra netoli kalinamo narkotikų boso Choakino Gusmano (Joaquin Guzman), žinomo „Neūžaugos“ („El Chapo“) pravarde, namų. Tačiau kol kas nežinoma, ar gerai žinomas Ch. Gusmano kartelis yra susijęs su nužudymais.

Generalinio prokuroro pavaduotojo teigimu, ataka gali būti atsakas į tai, kad anksčiau šį mėnesį toje srityje buvo dislokuotos kariuomenės pajėgos, arba vyrai peržengė nusikaltėlių gaujos teritoriją. Visi nužudyti vyrai buvo miško kirtėjai ir nesusiję su nusikalstama veika. Vyrai laikyti dingusiais nuo birželio 13-osios.

Pastaraisiais metais Sinaloa valstijoje vyrauja smurtas tarp kariuomenės ir narkotikų prekeivių, tačiau tokie žiaurūs nusikaltimai pasitaiko retai.

Šiuo metu narkotikų bosas Ch. Gusmanas laukia ekstradicijos į Jungtines Valstijas. Meksikos institucijos „Sinaloa“ kartelio lyderį sulaikė sausį, kai šis pernai liepą pabėgo iš griežtai saugomo kalėjimo.

Gegužę Meksikos vyriausybė sutiko išduoti Ch. Gusmaną Jungtinėms Valstijoms, kur būtų teisiamas nusikaltėlis. Jis yra ieškomas federalinių prokurorų keliuose JAV miestuose, įskaitant Majamį ir Niujorką, dėl narkotikų kontrabandos, žmogžudystės ir pinigų plovimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.