Rusija iš šalies išsiuntė du JAV diplomatus

[[ge:lrytas:lrytas:1260249]]

Vieną iš išsiųstų amerikiečių diplomatų neseniai prie įėjimo į JAV ambasadą Maskvoje užpuolė ir sužalojo Rusijos policininkas.<br>„AFP“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Vieną iš išsiųstų amerikiečių diplomatų neseniai prie įėjimo į JAV ambasadą Maskvoje užpuolė ir sužalojo Rusijos policininkas.<br>„AFP“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2016, 4:37 PM, atnaujinta May 19, 2017, 9:28 AM

Vieną iš išsiųstų amerikiečių diplomatų neseniai prie įėjimo į JAV ambasadą Maskvoje užpuolė ir sužalojo Rusijos policininkas.

Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas apkaltino antrąjį diplomatą buvus „Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) agentu, dirbusiu po priedanga“.

Santykiai tarp JAV ir Rusijos atšalo, kai pastaroji 2014 m. aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, o Vakarai po to įvedė sankcijas Maskvai.

Anot S.Riabkovo, abu JAV diplomatai buvo paskelbti nepageidaujamais asmenimis. Jis pridūrė, kad Vašingtono „agresyvi antirusiška politika ir situacijos eskalavimo kelias sulauks atsako“.

Penktadienį JAV valstybės departamentas informavo, kad dar birželio 17 d. iš JAV išsiuntė du Rusijos ambasados darbuotojus, tai buvo atsakas į JAV diplomato užpuolimą Maskvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.