Meksikoje paleistas narkotikų barono „El Chapo“ sūnus

Paleistas anksčiau šią

El Chapo“ buvo galingo „Sinaloa“ kartelio vadas ir vienas žinomiausių pasaulio nusikaltėlių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
El Chapo“ buvo galingo „Sinaloa“ kartelio vadas ir vienas žinomiausių pasaulio nusikaltėlių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
El Chapo“ buvo galingo „Sinaloa“ kartelio vadas ir vienas žinomiausių pasaulio nusikaltėlių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
El Chapo“ buvo galingo „Sinaloa“ kartelio vadas ir vienas žinomiausių pasaulio nusikaltėlių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-08-21 10:15, atnaujinta 2017-05-15 07:58

29-erių Jesus Alfredo Guzmanas Salazaras kartu su kitais penkiais pagrobtais vyrais paleistas vėlai penktadienį, agentūrai AFP sakė artimasis, saugumo sumetimais norėjęs išsaugoti anonimiškumą.

Šaltinio teigimu, vyrai laisvi ir sveiki, o keletas pagrobtųjų jau sugrįžo į Sinaloa valstiją.

J.A.Guzmanas Salazaras yra narkotikų lyderio sūnus iš pirmosios santuokos. Jis kartu su kitais penkiais vyrais pagrobtas šią savaitę, pirmadienį. Vyrai pagrobti prabangiame Puerto Valjartos kurorto restorane. Kelioms kartu buvusioms moterims leista išeiti, jos nebuvo sužalotos.

Meksikos institucijos įtaria, kad už pagrobimą atsakingas Chalisko naujosios kartos kartelis (JNG), „Sinaloa“ kartelio, kuriam priklauso J.A.Guzmanas Salazaras, konkurentai.

JNP galingesniu tapo pastaraisiais metais ir paplito po Aziją ir Europą. Kartelis nepaklūsta institucijos vykdydamas atakas ir puldamas iš pasalos. Kartelis pernai numušė kariuomenės sraigtasparnį, žuvo septyni kariai.

Anksčiau Vakarų Chalisko ir Sinaloa valstijų, kuriose įsikūrę du konkuruojantys karteliai, gubernatoriai įspėjo apie galimus naujus kartelių karus, jei nebus paleistas J.Guzmano sūnus.

„El Chapo“ buvo galingo „Sinaloa“ kartelio vadas ir vienas žinomiausių pasaulio nusikaltėlių. Narkotikų lyderis sulaikytas 2014 metais, tačiau po vienerių metų jam pavyko pabėgti iš kalėjimo, ir jis vėl sulaikytas sausį.

Šiuo metu nusikaltėlis laikomas didžiausio saugumo federaliniame kalėjime, įsikūrusiame Siudad Chuareso mieste. JAV siekia J.Guzmano ekstradicijos. Meksikos vyriausybė sutiko išduoti Jungtinėms Valstijoms nusikaltėlį, jei šiam nebus įvykdyta mirties bausmė. Tačiau vis dar tęsiami teisiniai veiksmai ir bandoma išvengti narkotikų barono ekstradicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.