ŽIV užsikrėtęs kunigas seksualiai išnaudojo dešimtis mergaičių

Katalikų bažnyčia Meksikoje išteisino kunigą, kuris prisipažino išprievartavęs 30 mergaičių, žinodamas, kad yra užsikrėtęs ŽIV, skelbia „Mail Online“.

Kunigas seksualiai išnaudojo maždaug 30 mergaičių.<br>123rf nuotr.
Kunigas seksualiai išnaudojo maždaug 30 mergaičių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-23 21:56, atnaujinta 2017-05-12 04:00

Katalikų bažnyčios kunigas Jose Garcia Ataulfo prisipažino išprievartavęs maždaug 30 mergaičių, kurių amžius nuo 5 iki 10 metų. Tačiau Meksikos arkivyskupija, panašu, neįžvelgė tame nieko blogo, mat nusprendė atleisti kunigą nuo bet kokios atsakomybės.

J.G.Ataulfo prisipažino seksualiai išnaudojęs Oachakos čiabuvių bendruomenės mergaites. Tačiau nesulaukė už tai jokios teisinės atsakomybės. Prieš jį nėra pradėtas baudžiamasis tyrimas, greičiausiai dėl didžiulės Katalikų bažnyčios įtakos ir jos autoriteto Meksikoje.

Kaip pranešė Meksikos spauda, tik dvi iš kunigo aukų pasmerkė Katalikų bažnyčios veiksmus ginant kunigą. Tuo metu kita Meksikos interneto svetainė paskelbė informaciją, kad vienos iš aukų motina netgi parašė laišką popiežiui Pranciškui į Vatikaną, prašydama susitikti. Tačiau sulaukė Vatikano atsakymo, kad šioje istorijoje jau padėtas taškas.

Atvejai, kai kunigai išnaudoja čiabuvių bendruomenės mergaites, nėra naujiena nei Meksikoje, nei kitose šalyse, tarp jų ir JAV.

Garsiausiai seksualiniai išnaudojimai nuskambėjo 2002 metais, kai „Boston Globe“ redakcijos žurnalistai į dienos šviesą ištraukė daugiau nei tūkstančius tokių atvejų. Visus juos Bažnyčia stengėsi kruopščiai nuslėpti. Tačiau galiausiai buvo pradėtas ne vienas baudžiamasis tyrimas.

Maža to, tiek JAV, tiek ir Meksikoje Bažnyčia yra spaudžiama atskleisti tokius atvejus.

2004 metais Vatikanas atnaujino tyrimą dėl kunigo Marcialo Macielo, kuris buvo kaltinamas daugybe seksualinio išnaudojimo atvejų. Tiesa, nors jo veiksmai Bažnyčiai buvo žinomi ilgą laiką, tik 2006 metais jis buvo priverstas pasitraukti iš tarnystės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.