H. Clinton prisipažino, kaip jautėsi po pralaimėjimo

Pirmą kartą viešai po pralaimėtų JAV prezidento rinkimų kalbėdama Hillary Clinton prisipažino pastaruoju metu  nenorėjusi kelti kojos iš namų, tačiau paragino amerikiečius kovoti už savo šalį, rašo „The Guardian“.

H.Clinton kalbėjo pirmą kartą po pralaimėtų rinkimų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
H.Clinton kalbėjo pirmą kartą po pralaimėtų rinkimų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2016, 11:21 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 5:49 PM

„Prisipažinsiu: ateiti čia man nebuvo lengva. Keletą kartų per pastarąją savaitę norėjau tiesiog sėdėti užsidariusi namuose, skaityti knygą arba žaisti su mūsų šunimi“, – Vašingtone sakė H.Clinton.

Demokratė pasirodė Vaikų gynimo fondo renginyje. Jos įkūrėjas Marianas Wrightas Edelmanas H.Clinton pristatė kaip „žmonių prezidentę“, pabrėždamas, kad demokratė surinko milijonu daugiau žmonių balsų nei jos oponentas Donaldas Trumpas.

„Žinau, kad pastarąją savaitę daugelis žmonių savęs klausė, ar Amerika vis dar tokia pati, kaip manėme. Tačiau aš prašau, paklausykite manęs, tikėkite mūsų šalimi ir kovokite dėl jos, dėl savo vertybių ir niekada nepasiduokite“, – kalbėjo H.Clinton.

Galiausiai demokratė dalį savo kalbos skyrė mirusiai motinai Dorothy Rodham.

„Norėčiau apkabinti ją ir pasakyti, kad ji viską ištvers. Ir kad vieną dieną jos dukra taps JAV senatore, atstovaus šaliai būdama valstybės sekretorė ir galiausiai surinks 62 milijonus žmonių balsų kovodama dėl JAV prezidento posto“, – sakė H.Clinton.

H.Clinton kalba nuskambėjo netrukus po to, kai jos varžovas demokratų pirminiuose rinkimuose Bernie Sandersas turėjo aiškintis dėl to, esą prisidėjo prie H.Clinton pralaimėjimo lapkričio 8 d. vykusiuose rinkimuose.

Harvardo universiteto sociologijos profesorė Theda Skocpol savo laiške leidiniui „New York Times“ tikino, kad B.Sanderso pareiškimai apie H.Clinton kaip korumpuotą politikę prisidėjo prie jos pralaimėjimo. Susikrauti persvarą D.Trumpui padėjo ir tai, kad B.Sandersas „pavėlavo“ pripažinti pralaimėjimą H.Clinton ir delsė pasitraukti iš kovos dėl JAV prezidento posto.

Tačiau B.Sandersas, Vermontui atstovaujantis senatorius, tokius kaltinimus atmetė.

„Mano kampanija pritraukė daugybę žmonių. Tikiu, kad didžioji dalis jų galiausiai balsavo už H.Clinton“, – teigė B.Sandersas.

Jis priminė ir „WikiLeaks“ nutekintus H.Clinton kampanijos vadovo Johno Podestos elektroninius laiškus, kurie galėjo pakenkti kandidatei rinkimuose.

„Demokratų nacionalinis komitetas šiuose rinkimuose nebuvo neutralus. Mes turėjome kovoti su visų demokratų elitu. Ar manau, kad dėl mūsų kampanijos H.Clinton tapo geresne kandidate? Tikrai taip“, – kalbėjo B.Sandersas.

Vienu demokratų lyderių tapęs B.Sandersas tikino, kad partija turi „atsitraukti nuo H.Clinton veikimo būdų“.

„Ar gali rinkti pinigus iš pasiturinčių Volstrito vilkų ir vėliau aiškinti paprastiems amerikiečiams, kad esi darbininkų ir viduriniosios klasės pusėje? O gal laikas pasakyti, kad pagaliau imsimės oligarchų, farmacininkų, draudimo bendrovių ir sutelksime milijonus žmonių tam, kad sukurtume visiškai kitokią Demokratų partiją, nei egzistuoja dabar. Tai esminis skirtumas tarp H.Clinton ir manęs“, – teigė B.Sandersas.

Politikas, kuris pirminiuose demokratų rinkimuose nugalėjo H.Clinton tokiose valstijose kaip Mičiganas ar Viskonsinas, sakė, kad demokratai Senate yra pasiruošę dirbti su naujai išrinktu prezidentu tam, kad kiltų dirbančių šeimų gerovė.

Tiesa, B.Sandersas perspėjo D.Trumpą, kad demokratai stebės, kaip jis įgyvendina rinkimų pažadus.

„Jis tikino, kad taps Amerikos čempionu. Ką gi, pone Trumpai, mes turime sąrašą jūsų išsakytų pažadų ir stebėsime veiksmus“, – tikino B.Sandersas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.