JAV nesiterlioja: nurodė 35 Rusijos diplomatams palikti šalį

Jungtinės Valstijos

Baltieji rūmai, FTB ir CŽV teigia, kad kibernetiniai išpuoliai buvo vykdomi Rusijos valdžios nurodymu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Baltieji rūmai, FTB ir CŽV teigia, kad kibernetiniai išpuoliai buvo vykdomi Rusijos valdžios nurodymu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-29 21:24, atnaujinta 2018-02-09 20:13

„Aš nurodžiau pluoštą veiksmų, atsakant į agresyvų Rusijos vyriausybės elgesį su JAV pareigūnais ir prieš JAV rinkimus nutaikytas kibernetines operacijas“, – pareiškė prezidentas Barackas Obama. 

„Šie veiksmai seka po pakartotinų privačių ir viešų perspėjimų, kuriuos mes reiškėme Rusijos vyriausybei, ir jie yra būtinas ir tinkamas atsakas į pastangas pakenkti JAV interesams, pažeidžiant nustatytas tarptautines elgesio normas“, – sakė jis. 

Tarp šių priemonių yra sankcijos Rusijos FSB ir GRU žvalgybos agentūroms, paskelbimas 35 rusų agentų „persona non grata“, dviejų Rusijos įstaigų Niujorke ir Marilande, kurios, kaip nurodo Jungtinės Valstijos, yra panaudojamos „žvalgybos tikslais“ uždarymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.