Lenkijos kunigas elektros šoku patiesė turistą su šuneliu

Į nuošalaus Lenkijos kalnų kaimelio Miendzygužos bažnyčios teritoriją su šuniuku įėjęs turistas taip įsiutino vietos kunigą, jog šis ryžosi atvykėlį paauklėti kišeniniu elektros šoko prietaisu.

Kunigas nukreipė atsineštą elektros šoko prietaisą į šuniuko šeimininką.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Kunigas nukreipė atsineštą elektros šoko prietaisą į šuniuko šeimininką.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, specialiai lrytas.lt, Varšuva

Dec 30, 2016, 3:51 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:07 PM

Turistas ne tik laikinai prarado sąmonę, bet ir patyrė nudegimus, dėl ko policija buvo priversta kunigą laikinai areštuoti. Kaip pareiškė Švidnicos prokuratūros atstovas Tomaszas Orepukas, kunigas savo kaltės neprisipažįsta, ir tvirtina, kad ginklą panaudojo vien savigynai.

Tokius kunigo žodžius paneigė visi įvykio liudininkai, pareiškę, jog dvasininkas nepratarė nė žodžio nukentėjusiam, o priėjęs iškarto į jį nutaikė elektros šoko prietaisą. Spėjama, jog kunigas pro savo kabineto langą girdėjo, kaip suvenyrų kioskelio pardavėja sušuko turistui, kad gyvūnus vestis į bažnyčios teritoriją yra draudžiama, ir šis turi kuo greičiau pasišalinti iš šventoriaus kiemo.

Mažytį Jorkšyro terjerą turėjęs turistas pardavėjos raginimo pasišalinti iš bažnyčios kiemo nepaklausė, bet, paėmęs augintinį po pažastimi, toliau apžiūrinėjo XVIII amžiaus gotikinės šventyklos architektūrą. Tada kaip perkūnas iš giedro dangaus prieš turistų grupę staiga išdygo perkreiptu iš pykčio veidu kunigas, kuris nukreipė atsineštą elektros šoko prietaisą į šuniuko šeimininką.

Vietos gyventojai prokuratūrai parašė kunigą užtariantį laišką, kuriame teigia, kad pastarojo nervai ir kantrybė išseko dėl vis didėjančio turistų įžūlumo bei nuolatinio elgesio taisyklių laužymo.

Teismas galimai atsižvelgs į šią aplinkybę ir kunigo nebaus įstatymo numatyta maksimalia bausme. O Lietuvos pasienyje esančio Suvalkų miesto prokuratūrai teks spręsti gerokai sudėtingesnį konfliktą, kurio tiek auka, tiek užpuolikas yra kunigai. Auka tapo kunigas, siuntinėjęs trumpąsias žinutes su meilės prisipažinimais vienai parapijietei.

Pastaroji pasiskundė kitam kunigui, o tas kartu su minėtos moters vyru bei keliais jo bičiuliais užpuolė įsimylėjėlį dvasininką ir jėga atėmė mobilųjį telefoną. Policijos sulaikyti užpuolikai teisinosi, jog norėjo vien ištrinti kunigo persekiojamos moters telefono numerį, tačiau prokuratūra vistiek iškėlė jiems bylą dėl įsimylėjusio kunigo užpuolimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.