Vokietijos kanclerė Angela Merkel prabilo apie didžiausias grėsmes šaliai

Vokietijos kanclerė Angela Merkel savo Naujųjų metų kalboje teigė, kad

A.Merkel savo Naujųjų metų kalboje teigė, kad didžiausią grėsmę šaliai kelia islamistų terorizmas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Merkel savo Naujųjų metų kalboje teigė, kad didžiausią grėsmę šaliai kelia islamistų terorizmas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2016, 11:52 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:03 PM

Pasak A.Merkel, pasibjaurėtina, kai prieglobsčio ieškantys žmonės vykdo teroro išpuolius. Ji turėjo omenyje prieš dvi savaites įvykusią ataką, kai iš Tuniso kilęs prieglobsčio prašytojas nukreipė pagrobtą sunkvežimį į Berlyno Kalėdų mugę ir nužudė 12 žmonių.

Anot Vokietijos kanclerės, 2016 metai buvo sunkių išbandymų kupini metai. Tačiau ji įsitikinusi, kad šalis yra pajėgi įveikti sunkumus.

„Gyvendami savo gyvenimus ir dirbdami savo darbus mes sakome teroristams – jūs esate neapykantos kupini žudikai, tačiau ne jums spręsti, kaip mes gyvename ir kaip mes norime gyventi. Mes esame laisvi, dėmesingi ir atviri“, – kalbėjo A.Merkel.

Savo Naujųjų metų kalboje ji pabrėžė, kad vaizdai iš nuniokoto Sirijos Alepo miesto įrodo, jog Vokietijos pozicija priimti nuo karo bėgančius žmones yra svarbi ir teisinga.

„Tai atsispindi mūsų demokratijoje, teisės viršenybėje ir vertybėse. Visa tai yra priešinga neapykantos kupinam teroristų pasauliui, ir tai jį nugalės. Mes esame stipresni būdami drauge. Mūsų valstybė stipresnė“, – pareiškė Vokietijos kanclerė.

Ji taip pat sukritikavo „iškreiptą nuomonę“, neva Europos Sąjunga ir parlamentinė demokratija nebeveiksmingos. Pasak kanclerės, vokiečiai neturėtų leistis apgaunami ir manyti, kad laiminga ateitis slypi valstybėms veikiant po vieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.