Diplomato žmona sutuoktinį nugalabijo iš meilės meilužiui

Į meilės trikampį įsivėlusi graikų diplomato žmona ryžosi nusikaltimui. Ji padėjo suplanuoti savo vyro – Graikijos ambasadoriaus Brazilijoje – nužudymą, o egzekuciją įvykdė jos meilužis policininkas.

Suimta F.de Souza Oliveira vedama pareigūnų stengėsi paslėpti veidą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Suimta F.de Souza Oliveira vedama pareigūnų stengėsi paslėpti veidą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 1:38 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:41 PM

59 metų diplomatas Kiriakas Amiridis buvo nužudytas policininko Sergio Gomezo Moreiros. Vyro kūnas rastas Rio de Žaneire sudegusiame jo išsinuomotame automobilyje. Jo žmona Françoise de Souza Oliveira prieš keletą dienų pranešė apie ambasadoriaus dingimą.

Bet vėliau paaiškėjo, kad ambasadorius buvo nužudytas ir prie to prisidėjo jo sutuoktinė.

K.Amiridis, paskirtas Graikijos ambasadoriumi 2016 metais, nuo gruodžio 21 d. su žmona atostogavo Rio de Žaneiro šiaurinėje dalyje ir turėjo sausio 9-ąją sugrįžti į sostinę Braziliją.

Diplomato žmona iš pradžių sakė policijai, kad jis išėjo iš buto Rio de Žaneire, kur juodu buvo apsistoję, sėdo į automobilį ir nebegrįžo. Vis dėlto jos pateiktoje įvykių versijoje buvo pastebėta neatitikimų.

Radus K.Amiridžio kūną po vienu tiltu paliktame sudegusiame automobilyje, policija iškvietė 40-metę F.de Souzą Oliveirą, kad pateiktų daugiau klausimų, taip pat suėmė 29-erių S.G.Moreirą, su kuriuo ambasadoriaus žmona prisipažino užmezgusi romaną.

Bute, kuriuo naudojosi K.Amiridis ir F.de Souza Oliveira, ant sofos buvo rasta kraujo, todėl tyrėjai padarė išvadą, kad ambasadorius buvo ten nužudytas, o vėliau jo kūnas įkeltas į automobilį ir nuvežtas į tą miesto vietą, kurioje jis galiausiai buvo rastas.

Pasak Rio de Žaneiro žmogžudysčių tyrimo skyriaus vadovo Evaristo Ponteso, F.de Souza Oliveira iš pradžių neigė dalyvavusi žmogžudystėje, bet prisipažino žinojusi apie šį nusikaltimą. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad ambasadoriaus žmona prie nusikaltimo prisidėjo kur kas labiau.

Pasak E.Ponteso, už pagalbą nužudant ambasadorių F.de Souza Oliveira buvo pasiūliusi sumokėti 25 tūkst. JAV dolerių (apie 23,7 tūkst. eurų) S.G.Moreiros 24 metų pusbroliui Eduardui Tedeschi.

S.G.Moreira teisėsaugai aiškino, kad susimušė su K.Amiridžiu ir kad gindamasis pasmaugė ambasadorių. Meilužiai buvo sulaikyti kartu su S.G.Moreiros pusbroliu E.Tedeschi.

K.Amiridis 2001–2004 metais dirbo Rio de Žaneire Graikijos generaliniu konsulu ir ten susipažino su F.de Souza Oliveira. Juodu augino 10-metę dukrelę. (BBC, BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.