Išvaryti Rusijos diplomatai spėjo paminėti šventes prie vaišėmis nukrauto stalo

Iš JAV išprašyti 35 Rusijos diplomatai kartu su šeimomis jau sugrįžo į gimtinę. Prieš tai jie ne tik puotavo, bet ir aiškino, kad negali palikti šalies, nes niekaip negauna lėktuvo bilietų, rašo „Lietuvos rytas“.

Rusijos generalinio konsulato San Fransiske darbuotojai, prieš išvykdami į gimtinę, Naujuosius metus sutiko prie gausiai vaišėmis nukrauto stalo.
Rusijos generalinio konsulato San Fransiske darbuotojai, prieš išvykdami į gimtinę, Naujuosius metus sutiko prie gausiai vaišėmis nukrauto stalo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 1:31 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:41 PM

JAV paskelbus apie Rusijos vykdytas kibernetines atakas, taip bandant paveikti Amerikos prezidento rinkimus praėjusių metų lapkritį, iš šalies buvo išprašyti 35 diplomatai. Išvykti jiems buvo duotos 72 valandos.

Toks kadenciją baigiančio JAV prezidento Baracko Obamos administracijos sprendimas buvo gana netikėtas.

O netrukus rusų diplomatai ėmė skųstis, esą išvykti iš JAV per tokį trumpą laiką neįmanoma, nes lėktuvo bilietų iš JAV į Rusiją tiesiog neliko.

Imta netgi nuogąstauti, kad Naujuosius metus diplomatai su šeimomis greičiausiai sutiks ore. Tiesa, galiausiai visi jie – iš viso 96 žmonės – buvo išskraidinti specialiai iš Rusijos atsiųstu lėktuvu.

Naujuosius metus diplomatai dar spėjo sutikti JAV. Savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje Rusijos konsulato San Fransiske darbuotojai net pasidalijo vaišėmis nukrauto stalo vaizdu ir neslėpdami apmaudo rašė: „Taip sunku išlikti diplomatiškiems, bet mes pasistengsime.“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas taip pat panoro „paguosti“ iš Amerikos išprašytus diplomatus ir jų šeimas, todėl pakvietė juos visus į šventę Kremliuje.

Beje, anksčiau pranešęs, kad neketina iš Rusijos išsiųsti JAV diplomatų, V.Putinas taip pat kvietė ir amerikiečių diplomatų šeimas į naujametį žiburėlį.

B.Obamos sprendimą iš JAV išsiųsti Rusijos diplomatus sukritikavo išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas.

Jis netgi suabejojo, kad Rusija galėjo vykdyti kibernetines atakas, per kurias buvo pavogti JAV Demokratų partijos ir jos kandidatės į prezidentus Hillary Clinton rinkimų štabo darbuotojų elektroniniai laiškai.

Be to, D.Trumpas šio diplomatinio konflikto metu akivaizdžiai pademonstravo, kad jam perėmus valdžią Baltuosiuose rūmuose santykiai su Maskva gali pagerėti.

„Puikus (V.Putino) žingsnis atidėti (diplomatų išsiuntimą) – visada žinojau, kad jis labai protingas!“ – savo socialinio tinklo paskyroje parašė būsimasis JAV vadovas.

Kur bus įdarbinti iš JAV išprašyti diplomatai, kol kas neaišku. Bet, pasak buvusio Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojo Aleksandro Panovo, greičiausiai jie negalės dirbti nė vienoje iš NATO šalių.

„Savo tarnybą jie galėtų tęsti kitose, ne NATO, valstybėse“, – tikino A.Panovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.