Kaimynus latvius užpustė pūga

Į Lietuvą atslinkę šalčiai ir pūgos anksčiau aplankė kaimyninę Latviją. Vakar šalis skendo pusnyse, sutriko sostinės oro uosto darbas, visur dėl užpustytų kelių su sunkumais susidūrė automobilių vairuotojai.

Po gausių pūgų visoje Latvijoje susidariusi stora sniego danga sukėlė sąmyšį.
Po gausių pūgų visoje Latvijoje susidariusi stora sniego danga sukėlė sąmyšį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 7:24 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:29 PM

Smarkus snygis, vakar užgriuvęs Latviją, sutrikdė tarptautinio Rygos oro uosto darbą ir paralyžiavo eismą miesto gatvėse.

Kaip pranešė oro uosto atstovė Laura Karnytė, oro uosto darbą apsunkino ne tik snygis bei pūga, bet ir stiprus šoninis vėjas.

Valyti kilimo ir leidimosi takų pasiųsta visa turima sniego valymo technika. Kol vyko valymo darbai, dešimtys skrydžių buvo atšaukti, atidėti arba nukreipti į kitus oro uostus.

Dėl smarkaus snygio eismas sutriko tiek pagrindinėse Latvijos magistralėse, tiek Rygos gatvėse. Sostinės valdžia ragino automobilių vairuotojus naudotis vadinamuoju sniego bilietu – leido nemokamai važinėti miesto visuomeniniu transportu. Tačiau ir jis dėl prastų orų vakar smarkiai atsiliko nuo grafiko.

Kentėjo ir atokiose vietovėse pūgos užpustyti latviai: energetikos bendrovės „Latvenergo“ antrinė įmonė „Sadales Tikls“ skelbė, kad keli tūkstančiai latvių trečiadienį liko be elektros.

Smarkus snygis Latvijoje prasidėjo naktį iš antradienio į trečiadienį. Daugiausia sniego iškrito centrinėje šalies dalyje ir Kuršo regione vakarinėje šalies dalyje.

Sinoptikų prognozėmis, snygis ir pūga tęsis ir šiandien. (ELTA, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.